Tavaszi spárgás tart
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
83g zöldspárga12 kcal
-
46g leveles tészta170 kcal
-
0 kcal
-
20g gruyére sajt83 kcal
-
33 kcal
-
13g krémsajt33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
331
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
500g zöldspárga70 kcal
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
0 kcal
-
120g gruyére sajt496 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
80g krémsajt200 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1982
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
48.8g zöldspárga7 kcal
-
26.8g leveles tészta100 kcal
-
0 kcal
-
11.7g gruyére sajt48 kcal
-
4.9g parmezán sajt19 kcal
-
7.8g krémsajt20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
194
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 885.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 315 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 209 mg
-
Nátrium 334 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 274 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 414 micro
Összesen
331
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 81.8 g
Zsír
-
Összesen 133.4 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5313.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 1889 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 1255 mg
-
Nátrium 2001 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 381.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 562 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 150 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 422 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1644 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2485 micro
Összesen
1982
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 518.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 184 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 195 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 160 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 242 micro
Összesen
194
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
1 csomag zöldspárga
-
1 csomag leveles tészta
-
80 g krémsajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Sütőt előmelegítjük 200°C fokra.
- A bolti leveles tésztát sütőpapírral kibélelt gáztepsire helyezzük. A krémsajtot és a mustárt sóval, borssal jól kikeverjük.
- Megkenjük vele a tésztát úgy, hogy minden oldalról legalább egy hüvelykujjnyi helyet hagyjunk szabadon.
- A megkent részt bőven megszórjuk a lereszelt sajtokkal (egy keveset hagyjunk a tetejére is). Majd szépen egyenletesen egymás mellé ráhelyezzük a megtisztított spárgákat.
- Az előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, aranybarnára. Friss, balzsamecetes salátával tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 166
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 18421
- Feltöltés dátuma: 2020. május 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
Imádjuk ezt az időszakot, megújul a természet, jönnek a friss alapanyagok, ami minket ugye mindig lázban tart. Legnagyobb sajnálatunkra a spárgának pár hét alatt lecseng a szezonja, és újabb egy évet várhatunk roppanós, karakteres ízére. Úgyhogy igyekszünk minél jobban kihasználni ezt az időszakot, és elkészíteni sok, változatos finomságot. Egy igazi tavaszi hangulatot időző receptet hozzunk nektek.