r
Nosalty Logó

Tavaszi levendulamézes saláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
vitorlázó
Tavaszi levendulamézes saláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 506 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 2018 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 97 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1576.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    585 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    156 micro
  • β-karotin
    1249 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    3872 micro
  • Lut-zea
    872 micro
Összesen 506 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.7 g

Zsír

  • Összesen
    118.3 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6307.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    2342 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1740 mg
  • Nátrium
    1891 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1578.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    275 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    711 micro
  • α-karotin
    624 micro
  • β-karotin
    4997 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    15489 micro
  • Lut-zea
    3488 micro
Összesen 2018 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    747 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. Egy nagyobb tálban össszeállítjuk a salátaöntetet az alkotóelemekből, és jól kikeverjük, hogy egy homogén öntetté finomuljon.
  2. A zöldségeket kis méretre felvágjuk, az almát nyolcadokra osztjuk, majd vékony szeletekre vágjuk, és úgy rakjuk bele a salátába.
  3. A mozzarella ha mini, 2 darabba vágva, ha nagy, akkor apró, 1x1x1 cm kockákra vágva kerül a salátába.
  4. A sóval, fűszerekkel még utána tesztelhetjük a finomságot, ha szükséges.
  5. A tetejére a koktélparadicsomból díszítést teszünk, majd a hűtőben néhány órát hagyjuk összeérni.
  • Tepsi mérete: -
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3216
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 19.

Ajánló

Este, piritóssal, esetleg más finom sajtokkal és felvágottakkal és egy jóféle Zeusz fehérborral kiváló és könnyű vacsora.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaszi levendulamézes saláta
vitorlázó 8 recept

Néhányszor már kiderült, a saláta fontos étekelem a családi vacsorák során. A "megrendelés" úgy hangzott, valami újat, frisset és finomat kérünk. Ekkor született az ötlet, hogy a mozzarellasalátát keverjük a friss zölddel, és ezzel párhuzamosan javasolták a mézes almaecetet - így aztán nem volt hátra más, mint kipróbálni, mi az eredmény. A fő vonzerőt a mézes almaecettel kapcsolatos kíváncsiság okozta, amit még tovább "húztunk" a két kanál levendulamézzel, aminek karakteres édessége valóban mássá tette a salátát, mint korábban szokott volt lenni.

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...