r
Nosalty Logó

Tavaszi karalábéleves vajas grízgaluskával

Nosalty
Tavaszi karalábéleves vajas grízgaluskával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

304
Kalória
7g
Fehérje
31.3g
Szénhidrát
14.9g
Zsír
185.7g
Víz
79.9g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
6.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1219 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 47 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1559.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    1283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    185.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    626 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    5038 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    824 micro
Összesen 304 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6238.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    5131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    125.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    742.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2502 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    312 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    789 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    514 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    20153 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3296 micro
Összesen 1219 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    281 micro
  • β-karotin
    762 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 47 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, a répákat felkarikázzuk, a karalábét kockázzuk.
  2. A vajat egy fazékban felhevítjük, hozzáadjuk a hagymát, és 2 percig kevergetjük. Mehetnek mellé a zöldségek, azokat is keverjük el.
  3. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és lefedve 20 percig főzzük.
  4. Közben az 5 dkg vajat megolvasztjuk, majd kicsit kihűtjük. A tojást felverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, sózzuk, és kikeverjük. Hozzákeverjük a búzadarát, és 15 percre hűtőbe tesszük.
  5. Ha letelt az idő, kivesszük a hűtőből, és kiskanállal beleszaggatjuk a levesbe. Addig főzzük, míg a galuskák a felszínre jönnek. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p

A friss, tavaszi karalábéból rengeteg finomságot készíthetünk - az egyik közülük a tavaszi zöldségleves egy kis házi vajas galuskával.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...