Tavaszi karalábéleves vajas grízgaluskával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
304
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
1219
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1559.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 1283 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 185.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 626 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 197 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 1857 micro
-
β-karotin 5038 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 824 micro
Összesen
304
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 28 g
Zsír
-
Összesen 59.7 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 320 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6238.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 321 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 191 mg
-
Foszfor 563 mg
-
Nátrium 5131 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.4 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 742.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2502 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 312 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 789 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 315 micro
-
Kolin: 228 mg
-
Retinol - A vitamin: 514 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 20153 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 3296 micro
Összesen
1219
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 194 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 281 micro
-
β-karotin 762 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
47
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, a répákat felkarikázzuk, a karalábét kockázzuk.
- A vajat egy fazékban felhevítjük, hozzáadjuk a hagymát, és 2 percig kevergetjük. Mehetnek mellé a zöldségek, azokat is keverjük el.
- Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és lefedve 20 percig főzzük.
- Közben az 5 dkg vajat megolvasztjuk, majd kicsit kihűtjük. A tojást felverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, sózzuk, és kikeverjük. Hozzákeverjük a búzadarát, és 15 percre hűtőbe tesszük.
- Ha letelt az idő, kivesszük a hűtőből, és kiskanállal beleszaggatjuk a levesbe. Addig főzzük, míg a galuskák a felszínre jönnek. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, és tálaljuk.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 328
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 35
- Össznézettség: 31115
- Feltöltés dátuma: 2017. május 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
A friss, tavaszi karalábéból rengeteg finomságot készíthetünk - az egyik közülük a tavaszi zöldségleves egy kis házi vajas galuskával.