r
Nosalty Logó

Tavaszi csirkemell

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kné Edina
Tavaszi csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 407 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    890 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    437 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 203 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    837.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    538 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    1780 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    875 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 407 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    372 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    183 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemell mindkét oldalát megsózzuk, majd forró serpenyőben kevés olívaolajon, magas hőfokon aranybarnára sütjük. (Kb. 2 perc oldalanként.)
  2. Egy tepsibe alufóliát teszünk. A serpenyőből a csirkemellet egyből az alufóliára tesszük. Ízlés szerint megszórjuk a zöld fűszerekkel, és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd rátesszük a félbevágott koktélparadicsomokat, a gerezdekre vágott lila hagymát (lehet használni újhagymát is) és a tetszőleges darabokra vágott kápia (vagy pritamin) paprikát. (Nem szükséges az egész paprikát felhasználni. 1 paprika elég 4 csirkemell filéhez is.)
  3. Az alufóliába becsomagoljuk a csirkemellet. Ha nem elég az alufólia, vagy több mellett csinálunk, ráteszünk még egy darab alufóliát, és az alsó széleivel összehajtjuk, hogy zárt legyen. 180 fokos sütőben kb. 10 percig még így pároljuk.
  4. Ha kivettük a sütőből, 5-10 percig még ne csomagoljuk ki, pihentessük. Érdemes ellenőrizni a csirkemell vastag részénél, hogy teljesen átsült-e. Ha még rózsaszínes, csomagoljuk vissza az alufóliába, és tegyük vissza a sütőbe pár percre.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 5608
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 20.

Ajánló

Salátával, rizzsel, krumplival vagy akár egy grill szendvicsnek is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kné Edina 4 recept

Ez egy gyors étel, ami diétába is beilleszthető, és kicsi gyerek hozzátáplálása során sem kell külön főzőcskézni. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...