r
Nosalty Logó

Tarte Tatin karamellizált sütőtökkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Tarte Tatin karamellizált sütőtökkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A sütőtökös feltéthez

Összesen 885 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A sütőtökös feltéthez

Összesen 3543 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A sütőtökös feltéthez

Összesen 241 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.4 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    1317 micro
  • β-karotin
    6744 micro
  • β-crypt
    5470 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 885 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    175.4 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    864 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2289.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    849 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477.8 g
  • Cukor
    264 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    653.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4872 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1490 micro
  • α-karotin
    5269 micro
  • β-karotin
    26975 micro
  • β-crypt
    21881 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    474 micro
Összesen 3543 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    357 micro
  • β-karotin
    1830 micro
  • β-crypt
    1484 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütőtökös feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet, a cukrot, a sót és a hideg vajat késes betétű robotgépben morzsás keverékké összedolgozzuk.
  2. Átöntjük egy tálba, és a tojássárgákkal, meg pár evőkanál hideg vízzel gyorsan tésztát gyúrunk belőle.
  3. A tésztát gombóccá formáljuk, folpack-ba csomagoljuk, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
  4. Közben a sütőtököt feldaraboljuk, és egy levehető nyelű teflonserpenyőben felolvasztjuk a vajat.
  5. Hozzákeverjük a cukrot, és ha a cukor már felolvadt, hozzáöntjük a sütőtökszeleteket.
  6. Ízesítjük a fűszerkeverékkel és a vaníliarúd kikapargatott magjaival, aztán lefedve, kb. 10 perc alatt mérsékelt tűzön puhára pároljuk.
  7. Ezután nagy lángon, fedő nélkül tovább főzzük 15 percig, hogy a körülötte lévő vajas cukorból, aranybarna, sziruposan sűrű karamell legyen.
  8. Megvárjuk, amíg a karamelles sütőtök langyosra hűl.
  9. Közben előmelegítjük a sütőt, és a tésztát enyhén lisztes deszkán kicsit nagyobbra nyújtjuk, mint amekkora a sütőtökös serpenyő átmérője, majd óvatosan ráemeljük a serpenyőben lévő sütőtökre, és a tészta széleit szorosan benyomkodjuk körben.
  10. 25 perc alatt sül meg. Miután kivettük a sütőből, várjunk néhány percet, hogy az alján a karamell besűrűsödjön. Ekkor kifordítjuk egy nagy tálra, és langyosan tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 14328
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 18.

Ajánló

Tálalhatjuk tejszínhabbal vagy vaníliafagyival, de önmagában is nagyon finom. Megjegyzés: A tésztára tehetünk folpack-ot nyújtáskor, így biztos nem ragad rá a nyújtófára. Ha nem levehető a serpenyőnk nyele, akkor tekerjük be több rétegnyi alufóliával. Pár perc hűlés után, ha már besűrűsödött a karamell, borítsuk ki a tésztát, mert később a karamell megszilárdul, és könnyen beleragad a serpenyőbe.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minden változatban nagyon szeretjük a sütőtököt, és mivel most indul a szezonja, újabb receptek után néztem, hogy idén is változatos formában kerüljön az asztalunkra. Ezt a receptet a 2009-es őszi-téli Stahl magazinban találtam.

Hozzávalók

A tésztához

A sütőtökös feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...