r
Nosalty Logó

Tarte Tatin - fordított almáslepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Varga-Karsai Zsuzsa
Tarte Tatin - fordított almáslepény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1237 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4949 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 262 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    82.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    826 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 1237 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    328.3 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    156 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1001.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.3 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    936.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3303 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    393 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3072 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2683 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 4949 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát összegyúrjuk, és kb egy éjszakára a hűtőbe rakjuk (nálam általában van a hűtőben, sosem lehet tudni).
  2. A margarinban (vagy vajban) karamellizáljuk a cukrot, majd belerakjuk a megpucolt, 8-adokba vágott almát.
  3. Megszórjuk fahéjjal ízlés szerint, majd lefedve pároljuk kicsit, hogy az alma levet eresszen.
  4. Majd beleöntjük a tepsibe, szépen eligazgatjuk, mert ha kész, meg lesz fordítva.
  5. Rárakjuk a kinyújtott formára vágott tésztát. (Ebből a mennyiségből 2 tepsire való tészta jön ki.) Valaki vékonyan szereti a tésztát, valaki vastagon.
  6. Berakjuk az előmelegített sütőbe, majd 180 fokon aranybarnára sütjük. Ez kb 35-40 percet jelent.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7222
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 24.

Ajánló

Ez egy könnyen, gyorsan elkészíthető francia finomság, pénztárcakímélő is, ezért szinte bármikor elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tarte Tatin - fordított almáslepény
Varga-Karsai Zsuzsa 7 recept

Egy főzőműsorból vettem az ötletet, megtetszett az egyszerűsége miatt, és azóta a rabjává váltam. Időnként megcsinálom, de ne kérdezzétek, milyen a tésztája másnap, mert nálunk sosem érte meg szegény a másnapot.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...