Tarte Tatin - fordított almáslepény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Varga-Karsai Zsuzsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
100g rétesliszt364 kcal
-
63g margarin448 kcal
-
12g víz0 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
Összesen
1237
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
400g rétesliszt1456 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
48g víz0 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
Összesen
4949
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 82.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 250.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.1 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 234.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 826 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 768 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 671 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
1237
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 44.3 g
Zsír
-
Összesen 328.3 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 156 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 99 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1001.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 551 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 472.3 g
-
Cukor 135 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 936.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3303 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 393 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 3072 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2683 micro
-
β-crypt 99 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 333 micro
Összesen
4949
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 52.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
262
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tésztát összegyúrjuk, és kb egy éjszakára a hűtőbe rakjuk (nálam általában van a hűtőben, sosem lehet tudni).
- A margarinban (vagy vajban) karamellizáljuk a cukrot, majd belerakjuk a megpucolt, 8-adokba vágott almát.
- Megszórjuk fahéjjal ízlés szerint, majd lefedve pároljuk kicsit, hogy az alma levet eresszen.
- Majd beleöntjük a tepsibe, szépen eligazgatjuk, mert ha kész, meg lesz fordítva.
- Rárakjuk a kinyújtott formára vágott tésztát. (Ebből a mennyiségből 2 tepsire való tészta jön ki.) Valaki vékonyan szereti a tésztát, valaki vastagon.
- Berakjuk az előmelegített sütőbe, majd 180 fokon aranybarnára sütjük. Ez kb 35-40 percet jelent.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 7222
- Feltöltés dátuma: 2012. november 24.
Ajánló
Ez egy könnyen, gyorsan elkészíthető francia finomság, pénztárcakímélő is, ezért szinte bármikor elkészíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Varga-Karsai Zsuzsa
7 recept
Egy főzőműsorból vettem az ötletet, megtetszett az egyszerűsége miatt, és azóta a rabjává váltam. Időnként megcsinálom, de ne kérdezzétek, milyen a tésztája másnap, mert nálunk sosem érte meg szegény a másnapot.