r
Nosalty Logó

Tarte Tartin kicsit másként

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
helena26
Tarte Tartin kicsit másként
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 614 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2458 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    205 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 614 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    129.8 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    819.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    569 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    323.3 g
  • Cukor
    197 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    819.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    370 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 2458 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy serpenyőbe belevágjuk a vajat, és hozzáadjuk a kristálycukrot, elkezdjük karamellizálni kisebb hőfokon.
  2. Meghámozzuk az almát, felvágjuk cikkekre, meglocsoljuk citromlével, és a karamellizált cukorra szépen sorba rakjuk, kitöltjük vele a serpenyőt. Szórjuk meg fahéjjal ízlés szerint. Legalább 10 percig sütjük a tűzhelyen, majd előmelegített sütőbe tesszük, és 15 percig sütjük az almát.
  3. A kiolvadt leveles tésztát kinyújtjuk, majd kivesszük az almát a sütőből, és befedjük a tésztával, oldalait lenyomkodjuk, közepét megszurkáljuk villával.
  4. Visszahelyezzük a sütőbe, és 200 fokon még kb. 15 percig sütjük.
  5. Még melegen fordítsuk ki egy tálra. Tetejét szórjuk meg porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1497
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Elég gyakran sütök, szinte hetente legalább kétszer. A férjem imádja az édességet, és ő mutatta meg az egyik üzlet szórólapján a Tarte Tartin receptjét. Nekem megvan az eredeti recept, de itt leveles tésztával készítették, linzer tészta helyett. Elkészítettem, de nekem túl édesnek tűnt, ezért változtattam a recepten, és az almát duplájára emeltem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...