Tarte Tartin kicsit másként
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
helena26
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
614
kcal
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
2458
kcal
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 32.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.8 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 205 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
614
kcal
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 19.7 g
Zsír
-
Összesen 129.8 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 819.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 569 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 323.3 g
-
Cukor 197 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 819.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 574 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 537 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 370 micro
-
β-crypt 101 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 267 micro
Összesen
2458
kcal
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 54.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 8 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
164
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy serpenyőbe belevágjuk a vajat, és hozzáadjuk a kristálycukrot, elkezdjük karamellizálni kisebb hőfokon.
- Meghámozzuk az almát, felvágjuk cikkekre, meglocsoljuk citromlével, és a karamellizált cukorra szépen sorba rakjuk, kitöltjük vele a serpenyőt. Szórjuk meg fahéjjal ízlés szerint. Legalább 10 percig sütjük a tűzhelyen, majd előmelegített sütőbe tesszük, és 15 percig sütjük az almát.
- A kiolvadt leveles tésztát kinyújtjuk, majd kivesszük az almát a sütőből, és befedjük a tésztával, oldalait lenyomkodjuk, közepét megszurkáljuk villával.
- Visszahelyezzük a sütőbe, és 200 fokon még kb. 15 percig sütjük.
- Még melegen fordítsuk ki egy tálra. Tetejét szórjuk meg porcukorral.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1497
- Feltöltés dátuma: 2016. február 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
helena26
458 recept
Elég gyakran sütök, szinte hetente legalább kétszer. A férjem imádja az édességet, és ő mutatta meg az egyik üzlet szórólapján a Tarte Tartin receptjét. Nekem megvan az eredeti recept, de itt leveles tésztával készítették, linzer tészta helyett. Elkészítettem, de nekem túl édesnek tűnt, ezért változtattam a recepten, és az almát duplájára emeltem.