Tárkonyos zöldborsóleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
120g zöldborsó97 kcal
-
20g zöldpaprika3 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
20g vöröshagyma7 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
136g sárgarépa50 kcal
-
144g fehérrépa92 kcal
-
32g zeller12 kcal
-
36g karalábé7 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
140g burgonya81 kcal
-
42g füstölt virsli113 kcal
-
50g eperlevél tészta186 kcal
-
800g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1g tárkony2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
40g tejföl79 kcal
Összesen
734
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
600g zöldborsó486 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
680g sárgarépa248 kcal
-
720g fehérrépa459 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
-
700g burgonya404 kcal
-
210g füstölt virsli565 kcal
-
250g eperlevél tészta928 kcal
-
4000g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
3g tárkony9 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
Összesen
3665
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
7.5g zöldborsó6 kcal
-
1.2g zöldpaprika0 kcal
-
1.2g paradicsom0 kcal
-
1.2g vöröshagyma0 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
-
8.5g sárgarépa3 kcal
-
9g fehérrépa6 kcal
-
2g zeller1 kcal
-
2.2g karalábé0 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
8.7g burgonya5 kcal
-
2.6g füstölt virsli7 kcal
-
3.1g eperlevél tészta12 kcal
-
49.9g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2.5g tejföl5 kcal
Összesen
45
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 25.7 g
Zsír
-
Összesen 19.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1702.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 349 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 576 mg
-
Nátrium 534 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.6 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1340.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1156 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 136 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 107 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 339 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 4257 micro
-
β-karotin 10759 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 516 micro
-
Lut-zea 3440 micro
Összesen
734
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 128.6 g
Zsír
-
Összesen 99.6 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 257 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8512.2 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 251 mg
-
Kálcium 1744 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 888 mg
-
Foszfor 2880 mg
-
Nátrium 2671 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 582.9 g
-
Cukor 124 mg
-
Élelmi rost 112 mg
VÍZ
-
Összesen 6704 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5782 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 678 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 533 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 55 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1693 micro
-
Kolin: 410 mg
-
Retinol - A vitamin: 408 micro
-
α-karotin 21287 micro
-
β-karotin 53793 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 2579 micro
-
Lut-zea 17198 micro
Összesen
3665
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 106.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 83.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 266 micro
-
β-karotin 671 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 32 micro
-
Lut-zea 215 micro
Összesen
45
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg zöldborsó
-
1 db zöldpaprika
-
1 db paradicsom
-
2 kis fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
4 nagy db sárgarépa
-
4 nagy db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
5 szál petrezselyem
-
7 közepes db burgonya
-
4 l víz
Elkészítés
- A fazékba beletesszük a pucolt zöldségeket: paprika negyedelve (kicsumázva), paradicsom negyedelve, a vöröshagyma utolsó héjában, és a félbe vágott fokhagyma, a zöldborsó.
- Majd a zöldség és a répa szélesebb karikákra vágva, a karalábé kockázva , a zellergumó kockákra vágva, a fele mennyiségű petrezselyemzöldje és tárkony, a felkockázott burgonya, babérlevél, a fűszerek, víz.
- Feltesszük főni, amikor már majdnem kész, kóstoljuk, még pótolhatjuk a fűszereket, akkor tesszük bele a levestésztát, és a virslit.
- Ha összeforrt, a tészta megfőtt, a virsli is, kóstoljuk, még mindig pótolhatjuk a fűszert.
- Ekkor tesszük bele a legvégén a maradék friss petrezselymet és tárkonyt, amit a tejfölben kevertünk el, felforr és kész, tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 135
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 21539
- Feltöltés dátuma: 2012. május 03.
Ajánló
Könnyű, tavaszias második fogást kínáljunk a leves után. Aki sűrűbbre szeretné a levest, az készítheti lisztes habarással, de nem szükséges, nem ez a cél, az inkább télies...:-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Minden zöldségféle finom és friss, tavaszi, zsenge. Muszáj volt elkészíteni ezt a levest, mert a tavaszi hangulatot ez csak feldobni tudja.:-) Sikerült. :-)