r
Nosalty Logó

Tárkonyos zöldborsóleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Tárkonyos zöldborsóleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 734 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3665 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 45 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1702.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    534 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1340.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    4257 micro
  • β-karotin
    10759 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    516 micro
  • Lut-zea
    3440 micro
Összesen 734 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    128.6 g

Zsír

  • Összesen
    99.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8512.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    1744 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    888 mg
  • Foszfor
    2880 mg
  • Nátrium
    2671 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    582.9 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    112 mg

VÍZ

  • Összesen
    6704 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5782 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    678 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    533 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1693 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    21287 micro
  • β-karotin
    53793 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2579 micro
  • Lut-zea
    17198 micro
Összesen 3665 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    266 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    32 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 45 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fazékba beletesszük a pucolt zöldségeket: paprika negyedelve (kicsumázva), paradicsom negyedelve, a vöröshagyma utolsó héjában, és a félbe vágott fokhagyma, a zöldborsó.
  2. Majd a zöldség és a répa szélesebb karikákra vágva, a karalábé kockázva , a zellergumó kockákra vágva, a fele mennyiségű petrezselyemzöldje és tárkony, a felkockázott burgonya, babérlevél, a fűszerek, víz.
  3. Feltesszük főni, amikor már majdnem kész, kóstoljuk, még pótolhatjuk a fűszereket, akkor tesszük bele a levestésztát, és a virslit.
  4. Ha összeforrt, a tészta megfőtt, a virsli is, kóstoljuk, még mindig pótolhatjuk a fűszert.
  5. Ekkor tesszük bele a legvégén a maradék friss petrezselymet és tárkonyt, amit a tejfölben kevertünk el, felforr és kész, tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 21457
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 03.

Ajánló

Könnyű, tavaszias második fogást kínáljunk a leves után. Aki sűrűbbre szeretné a levest, az készítheti lisztes habarással, de nem szükséges, nem ez a cél, az inkább télies...:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tárkonyos zöldborsóleves
Éva-Anyóca 350 recept

Minden zöldségféle finom és friss, tavaszi, zsenge. Muszáj volt elkészíteni ezt a levest, mert a tavaszi hangulatot ez csak feldobni tudja.:-) Sikerült. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...