r
Nosalty Logó

Tárkonyos paprikás krumpli csirkezúzával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Tárkonyos paprikás krumpli csirkezúzával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 692 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2764 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    949.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    606.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    1200 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    8064 micro
  • Lut-zea
    891 micro
Összesen 692 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.6 g

Zsír

  • Összesen
    124.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3798.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    480 mg
  • Foszfor
    1879 mg
  • Nátrium
    569 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2425.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    787 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    502 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    615 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    388 micro
  • β-karotin
    4801 micro
  • β-crypt
    503 micro
  • Likopin
    32257 micro
  • Lut-zea
    3563 micro
Összesen 2764 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    980 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, egy lábasban kisütjük a zsírját, és a pörcöt kiszedjük belőle egy tányérra.
  2. Üvegesre pirítjuk a kétféle hagymát a zsíron, rádobjuk a darabolt zúzát, sót és borsot, és pirítjuk pár percet.
  3. Felöntjük a paradicsomlével, beletesszük az őrölt pirospaprikát, beletesszük a friss paprikát vagy paradicsomot, ha nincs, akkor az üveg házi lecsót.
  4. Beletesszük a tárkonyt, elkeverjük, és elkezdjük főzni fedő alatt, közepes lángon. Ha a levét elfőné, pótoljuk, kóstoljuk, és a fűszereket is pótoljuk, szükség szerint.
  5. Ha a zúza majdnem puha, a négybe vágott burgonyákat beletessszük, a petrezselyemzöldet is, a zöldbabot is, és kevés vízzel felöntjük, hogy csak ellepje. Szükség szerint fűszerezzük: tárkony, bors, só.
  6. Mielőtt készre főne, előtte 4-5 perccel beletesszük a gyufatésztát, és így főzzük teljesen készre.
  7. Tejföllel és a szalonnapörccel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6517
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 30.

Ajánló

Finom bor vagy esetleg sör.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tárkonyos paprikás krumpli csirkezúzával
Éva-Anyóca 350 recept

A receptet nagy csodálkozásomra a Vidék Íze újságban találtam, és megörültem neki, így jött az elkészítés ötlete. A saját ötlet a gyufatészta belefőzése, a zöldbab, illetve mivel nincs friss paprika és paradicsom, helyette házi lecsót tettem bele. Majd nyáron, ha lesz friss, újra elkészítem, de a finom házi lecsóval is nagyon jó íze volt. Nem tart sokáig. A gyufatészta feldobta. Ennyi a történetem:-).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...