Tárkonyos paprikás krumpli csirkezúzával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
125g zúza118 kcal
-
50g zöldbab14 kcal
-
0g só0 kcal
-
1 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
75g paradicsomlé13 kcal
-
1g tárkony2 kcal
-
6 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
125g víz0 kcal
-
30g gyufatészta111 kcal
Összesen
692
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
500g zúza470 kcal
-
200g zöldbab55 kcal
-
0g só0 kcal
-
3 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
300g paradicsomlé51 kcal
-
3g tárkony9 kcal
-
23 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
500g víz0 kcal
-
120g gyufatészta445 kcal
Összesen
2764
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
20 kcal
-
1.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
15.2g zúza14 kcal
-
6.1g zöldbab2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
3g zöldpaprika0 kcal
-
6.1g paradicsom1 kcal
-
9.1g paradicsomlé2 kcal
-
0.1g tárkony0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
30.4g burgonya18 kcal
-
6.1g tejföl12 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
15.2g víz0 kcal
-
3.6g gyufatészta14 kcal
Összesen
85
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.4 g
Zsír
-
Összesen 31.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 352 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 949.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 470 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 606.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 197 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 126 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 97 micro
-
β-karotin 1200 micro
-
β-crypt 126 micro
-
Likopin 8064 micro
-
Lut-zea 891 micro
Összesen
692
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 141.6 g
Zsír
-
Összesen 124.3 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1408 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3798.7 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 219 mg
-
Kálcium 594 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 480 mg
-
Foszfor 1879 mg
-
Nátrium 569 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 277.1 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 2425.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 787 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 502 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 164 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 615 micro
-
Kolin: 221 mg
-
Retinol - A vitamin: 340 micro
-
α-karotin 388 micro
-
β-karotin 4801 micro
-
β-crypt 503 micro
-
Likopin 32257 micro
-
Lut-zea 3563 micro
Összesen
2764
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 115.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 980 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
85
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
5 dl víz
-
12 dkg gyufatészta
Elkészítés
- A szalonnát felkockázzuk, egy lábasban kisütjük a zsírját, és a pörcöt kiszedjük belőle egy tányérra.
- Üvegesre pirítjuk a kétféle hagymát a zsíron, rádobjuk a darabolt zúzát, sót és borsot, és pirítjuk pár percet.
- Felöntjük a paradicsomlével, beletesszük az őrölt pirospaprikát, beletesszük a friss paprikát vagy paradicsomot, ha nincs, akkor az üveg házi lecsót.
- Beletesszük a tárkonyt, elkeverjük, és elkezdjük főzni fedő alatt, közepes lángon. Ha a levét elfőné, pótoljuk, kóstoljuk, és a fűszereket is pótoljuk, szükség szerint.
- Ha a zúza majdnem puha, a négybe vágott burgonyákat beletessszük, a petrezselyemzöldet is, a zöldbabot is, és kevés vízzel felöntjük, hogy csak ellepje. Szükség szerint fűszerezzük: tárkony, bors, só.
- Mielőtt készre főne, előtte 4-5 perccel beletesszük a gyufatésztát, és így főzzük teljesen készre.
- Tejföllel és a szalonnapörccel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6521
- Feltöltés dátuma: 2011. április 30.
Ajánló
Finom bor vagy esetleg sör.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
A receptet nagy csodálkozásomra a Vidék Íze újságban találtam, és megörültem neki, így jött az elkészítés ötlete. A saját ötlet a gyufatészta belefőzése, a zöldbab, illetve mivel nincs friss paprika és paradicsom, helyette házi lecsót tettem bele. Majd nyáron, ha lesz friss, újra elkészítem, de a finom házi lecsóval is nagyon jó íze volt. Nem tart sokáig. A gyufatészta feldobta. Ennyi a történetem:-).