Tárkonyos jérceraguleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
83g csirkemellfilé100 kcal
-
42g sárgarépa15 kcal
-
17g fehérrépa11 kcal
-
17g zöldborsó14 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
3g kacsazsír0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
17g tejföl33 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
177
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
250g sárgarépa91 kcal
-
100g fehérrépa64 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
15g kacsazsír0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
12g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
1500g víz0 kcal
Összesen
1056
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
19g csirkemellfilé23 kcal
-
9.5g sárgarépa3 kcal
-
3.8g fehérrépa2 kcal
-
3.8g zöldborsó3 kcal
-
1.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.6g kacsazsír0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3.8g tejföl8 kcal
-
57g víz0 kcal
Összesen
40
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 20.7 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1208.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 234 mg
-
Nátrium 856 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 387.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 344 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 1293 micro
-
β-karotin 3151 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 509 micro
Összesen
177
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 124.1 g
Zsír
-
Összesen 33.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 424 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7248.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 318 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 255 mg
-
Foszfor 1405 mg
-
Nátrium 5136 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.8 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 2326.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2065 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 224 micro
-
Kolin: 481 mg
-
Retinol - A vitamin: 166 micro
-
α-karotin 7757 micro
-
β-karotin 18909 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 3053 micro
Összesen
1056
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 275.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 195 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 88.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 295 micro
-
β-karotin 719 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
40
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg csirkemellfilé
-
25 dkg sárgarépa
-
10 dkg fehérrépa
-
10 dkg zöldborsó
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 ek kacsazsír
-
1 teáskanál petrezselyem
-
1 teáskanál tárkony
-
2 teáskanál só
-
1 csipet őrölt fűszerkömény
-
1 csipet fekete bors
-
1 dl tejföl
-
1.5 l víz
Elkészítés
- A jércemelleket kifilézzük, megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk, lehet közte kevés egészen apró is.
- Megfelelően nagy edénnyel indítsunk! A hagymáinkat kifejezetten finomra aprítjuk, és a vöröshagymát kacsazsíron üvegesre pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a húst, és közepes lángon fehéredésig pirítjuk. Ha már levét kezdi engedni, rögvest felöntjük 1 l vízzel, hozzáadjuk a fűszereket, a fokhagymát és 1 tk sót is. Újra forraljuk, és alacsony lángon lefedve 20 percig pároljuk.
- Hozzáadhatjuk az időközben apróra vágott répákat, kóstolás után szükség esetén még 1 tk sót és ½-1liter vizet. 20 percig lefedve tovább pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót (mirelit esetben már a répákkal együtt!), és 10 perc alatt készre főzzük.
- A tejfölt a hőkiegyenlítés érdekében simára keverjük 4-5 ek leveslével, majd hozzáadjuk a már tűzről levett, forrásban nem lévő leveshez, és laza mozdulatokkal elkeverjük. Tálalhatjuk, és jóízűen elfogyaszthatjuk.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 2862
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Természetesen csirke vagy pulyka melléből, mellfiléjéből, pulykamedalionból is elkészíthető; én is rendszerint csirkét használok, hiszen ritkán lehet hozzájutni megfelelő forrásból, valóban jérce korban lévő kapirgálóshoz. A karalábét-zellert a húslevesben kedvelem igazán, míg a család többi tagja ott sem igazán, így ebbe a levesbe nem került, ahogyan ez alkalommal gomba sem. Ezekkel bátran gazdagítható, de a zöldség-hús arányát feltétlen tartsuk meg! A citromot is elhagytam idővel, mert számomra egy kevés citrom leve is túlzóan sok lesz a levesben, bármikor is adom hozzá. A főzés végére így is fellelhető lesz egy picike, nem tolakodó savanykás íz, ami szerintem éppen elegendő.