r
Nosalty Logó

Tárkonyos csirkecomb sült almával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Tárkonyos csirkecomb sült almával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 438 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 875 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    248 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 438 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    897.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    496.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    675 micro
Összesen 875 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, leitatjuk, és a zsíros részeket eltávolítjuk.
  2. Lábasba rakjuk, hozzáadjuk a zöldséges ételízesítőt, a zeller- és petrezselyem szárakat, és kb. 1 l vízben puhára főzzük. (A leszűrt főzőlét zöldségleves alapnak felhasználhatjuk.)
  3. Az almát alaposan megmossuk, héjastól vékony cikkelyekre felszeleteljük, a fokhagymát apró kockákra vágjuk.
  4. Amikor készre főttek a csirkecombok, egy serpenyőben felhevítjük a vajat, és pár perc alatt megpároljuk rajta az almaszeleteket, picit pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a cukrot, a sót, a frissen őrölt borsot, és röviden karamellizáljuk az egészet.
  5. Ekkor hozzáadjuk a fehér balzsamecetet, egyet rottyantunk rajta, félrehúzzuk a platniról, lefedjük, és tálalásig melegen tartjuk.
  6. Kávéskanálnyi vajat felolvasztunk, belekeverjük a tárkonyt.
  7. Előmelegített tányérra tesszük a csirkecombot, ráöntjük a tárkonyos vajat, borsozzuk, és az almakörettel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2995
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 31.

Ajánló

Jól illik még hozzá szerintem egy sima, vajas krumplipüré. Ital: száraz, hűtött rosé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tárkonyos csirkecomb sült almával
Marti48 317 recept

Nem volt vehemenciám ebben a hőségben elősütni, sütőt bekapcsolni, etc... etc... Gyors elhatározással eldöntöttem, hogy inkább megfőzöm a csirkecombokat. Közben törtem a fejemet, hogy mivel tudnám feldobni a főtt húst. Ezt az almaköretet találtam ki, és a tárkonyos-vajas öntetet. Az az igazság, hogy a főzést igazán akkor élvezem, ha mozgásba hozhatom a fantáziámat, és a végén valami "finomra sikerültet" prezentálhatok a korgó gyomorral várakozóknak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...