r
Nosalty Logó

Tárkonyos csirkecomb sült almával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Tárkonyos csirkecomb sült almával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 438 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 875 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    248 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 438 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    897.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    496.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    675 micro
Összesen 875 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, leitatjuk, és a zsíros részeket eltávolítjuk.
  2. Lábasba rakjuk, hozzáadjuk a zöldséges ételízesítőt, a zeller- és petrezselyem szárakat, és kb. 1 l vízben puhára főzzük. (A leszűrt főzőlét zöldségleves alapnak felhasználhatjuk.)
  3. Az almát alaposan megmossuk, héjastól vékony cikkelyekre felszeleteljük, a fokhagymát apró kockákra vágjuk.
  4. Amikor készre főttek a csirkecombok, egy serpenyőben felhevítjük a vajat, és pár perc alatt megpároljuk rajta az almaszeleteket, picit pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a cukrot, a sót, a frissen őrölt borsot, és röviden karamellizáljuk az egészet.
  5. Ekkor hozzáadjuk a fehér balzsamecetet, egyet rottyantunk rajta, félrehúzzuk a platniról, lefedjük, és tálalásig melegen tartjuk.
  6. Kávéskanálnyi vajat felolvasztunk, belekeverjük a tárkonyt.
  7. Előmelegített tányérra tesszük a csirkecombot, ráöntjük a tárkonyos vajat, borsozzuk, és az almakörettel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2994
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 31.

Ajánló

Jól illik még hozzá szerintem egy sima, vajas krumplipüré. Ital: száraz, hűtött rosé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tárkonyos csirkecomb sült almával
Marti48 317 recept

Nem volt vehemenciám ebben a hőségben elősütni, sütőt bekapcsolni, etc... etc... Gyors elhatározással eldöntöttem, hogy inkább megfőzöm a csirkecombokat. Közben törtem a fejemet, hogy mivel tudnám feldobni a főtt húst. Ezt az almaköretet találtam ki, és a tárkonyos-vajas öntetet. Az az igazság, hogy a főzést igazán akkor élvezem, ha mozgásba hozhatom a fantáziámat, és a végén valami "finomra sikerültet" prezentálhatok a korgó gyomorral várakozóknak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk