Tárkonyos csirkecomb sült almával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
200g alma94 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
1g tárkony1 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
-
2 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
438
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
500g csirkecomb556 kcal
-
400g alma187 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
1g tárkony3 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
4 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
875
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
53.5g csirkecomb60 kcal
-
42.8g alma20 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0.6g petrezselyem0 kcal
-
0.1g tárkony0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.5g barna cukor2 kcal
-
0.5g fehér balzsamecet0 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
93
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.1 g
Zsír
-
Összesen 26.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 448.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 229 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.8 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 248 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 211 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 338 micro
Összesen
438
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.2 g
Zsír
-
Összesen 53.6 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 272 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 897.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 458 mg
-
Nátrium 231 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.7 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 496.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 207 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 113 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 423 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 675 micro
Összesen
875
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 96.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
93
kcal
Hozzávalók
-
2 db csirkecomb
-
6 szál petrezselyem
-
1 kk tárkony
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 ek fehér balzsamecet
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkecombokat megmossuk, leitatjuk, és a zsíros részeket eltávolítjuk.
- Lábasba rakjuk, hozzáadjuk a zöldséges ételízesítőt, a zeller- és petrezselyem szárakat, és kb. 1 l vízben puhára főzzük. (A leszűrt főzőlét zöldségleves alapnak felhasználhatjuk.)
- Az almát alaposan megmossuk, héjastól vékony cikkelyekre felszeleteljük, a fokhagymát apró kockákra vágjuk.
- Amikor készre főttek a csirkecombok, egy serpenyőben felhevítjük a vajat, és pár perc alatt megpároljuk rajta az almaszeleteket, picit pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a cukrot, a sót, a frissen őrölt borsot, és röviden karamellizáljuk az egészet.
- Ekkor hozzáadjuk a fehér balzsamecetet, egyet rottyantunk rajta, félrehúzzuk a platniról, lefedjük, és tálalásig melegen tartjuk.
- Kávéskanálnyi vajat felolvasztunk, belekeverjük a tárkonyt.
- Előmelegített tányérra tesszük a csirkecombot, ráöntjük a tárkonyos vajat, borsozzuk, és az almakörettel tálaljuk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2994
- Feltöltés dátuma: 2013. július 31.
Ajánló
Jól illik még hozzá szerintem egy sima, vajas krumplipüré. Ital: száraz, hűtött rosé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Nem volt vehemenciám ebben a hőségben elősütni, sütőt bekapcsolni, etc... etc... Gyors elhatározással eldöntöttem, hogy inkább megfőzöm a csirkecombokat. Közben törtem a fejemet, hogy mivel tudnám feldobni a főtt húst. Ezt az almaköretet találtam ki, és a tárkonyos-vajas öntetet. Az az igazság, hogy a főzést igazán akkor élvezem, ha mozgásba hozhatom a fantáziámat, és a végén valami "finomra sikerültet" prezentálhatok a korgó gyomorral várakozóknak.