r
Nosalty Logó

Tárkonyos csirkecomb sült almával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marti48
Tárkonyos csirkecomb sült almával
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

438
Kalória
22.1g
Fehérje
28.8g
Szénhidrátok
26.8g
Zsír
248g
Víz
136g
Koleszterin
4.5g
Rost
21.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 438 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 875 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    248 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 438 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    897.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    496.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    675 micro
Összesen 875 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 93 kcal

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, leitatjuk, és a zsíros részeket eltávolítjuk.
  2. Lábasba rakjuk, hozzáadjuk a zöldséges ételízesítőt, a zeller- és petrezselyem szárakat, és kb. 1 l vízben puhára főzzük. (A leszűrt főzőlét zöldségleves alapnak felhasználhatjuk.)
  3. Az almát alaposan megmossuk, héjastól vékony cikkelyekre felszeleteljük, a fokhagymát apró kockákra vágjuk.
  4. Amikor készre főttek a csirkecombok, egy serpenyőben felhevítjük a vajat, és pár perc alatt megpároljuk rajta az almaszeleteket, picit pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a cukrot, a sót, a frissen őrölt borsot, és röviden karamellizáljuk az egészet.
  5. Ekkor hozzáadjuk a fehér balzsamecetet, egyet rottyantunk rajta, félrehúzzuk a platniról, lefedjük, és tálalásig melegen tartjuk.
  6. Kávéskanálnyi vajat felolvasztunk, belekeverjük a tárkonyt.
  7. Előmelegített tányérra tesszük a csirkecombot, ráöntjük a tárkonyos vajat, borsozzuk, és az almakörettel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 5 perc

Nem volt vehemenciám ebben a hőségben elősütni, sütőt bekapcsolni, etc... etc... Gyors elhatározással eldöntöttem, hogy inkább megfőzöm a csirkecombokat. Közben törtem a fejemet, hogy mivel tudnám feldobni a főtt húst. Ezt az almaköretet találtam ki, és a tárkonyos-vajas öntetet. Az az igazság, hogy a főzést igazán akkor élvezem, ha mozgásba hozhatom a fantáziámat, és a végén valami "finomra sikerültet" prezentálhatok a korgó gyomorral várakozóknak.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!