- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
170g quinoa626 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
160g paradicsompaprika34 kcal
-
240g cukkini39 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
25.5g quinoa94 kcal
-
12g sárgarépa4 kcal
-
5 kcal
-
36g cukkini6 kcal
-
2.4g napraforgó olaj21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 397.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 231 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 105.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 206 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 625 micro
-
β-karotin 2079 micro
-
β-crypt 161 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1343 micro
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.7 g
Zsír
-
Összesen 27.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1589.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 400 mg
-
Foszfor 923 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 422.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 825 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 213 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 441 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2502 micro
-
β-karotin 8317 micro
-
β-crypt 645 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 5371 micro
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 238.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 63.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 376 micro
-
β-karotin 1249 micro
-
β-crypt 97 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 806 micro
Hozzávalók
-
1 bögre quinoa
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 db paradicsompaprika
-
2 kis db cukkini
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek zöldfűszer
Elkészítés
- A reszelt répát kicsit megpirítjuk a 2 evőkanál olajon, hogy szép sárga szint kapjon az olajunk.
- Rádobjuk a csíkokra szeletelt paradicsompaprikát és a bögre quinoát,párat keverünk rajta.
- Felöntjük 2 bögre vízzel, és addig forraljuk, amíg a quinoa magába szívja a nagyja vizet.
- Ekkor beledobjuk a fél karikákra vágott cukkinit és a maréknyi zöldfűszert.
- Megkeverjük, ízesítjük sóval borssal, és elzárjuk alatta a gázt.
- Hagyjuk a gőzben csücsülni még 20 percet, hogy a cukkini roppanósra puhuljon, és az ízek összeérjenek.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 255
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 18780
- Feltöltés dátuma: 2012. október 14.
Ajánló
Az itt választott zöldségek helyett választhatunk bármi mást, amit jobban kedvelünk: zöldborsó, spárga, brokkoli, karfiol, zöldbab, kelbimbó... szerintem még gyümölccsel is lehetne kombinálni... piros vagy fekete szőlő, sárga ananász... csak fantázia és ízlés kérdése. Ez a recept egyébként fogyókúrázóknak is ajánlott: alacsony kalóriatartalmú, magas rosttartalommal. Finom, könnyű köret hús és halételekhez, de parmezánnal megszórva önálló fogásként is megállja a helyét!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Majdnem minden ételt hagymával és fokhagymával készítek, de most egy könnyed, tavasziasabb ízvilágot akartam kihozni a quinoából és a zöldségekből, úgyhogy itt kihagytam mindkettőt a receptből. Már jó ideje a színek használata is nagy szerepet játszik a receptjeimben, ezért válogattam a zöldségeket színük szerint : sárga, piros és a kontrasztos zöld vizuálisan is feldobja az ételt. Így lett tarka a quinoa!