r
Nosalty Logó

Tarjás kuszkusszal töltött padlizsán

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
bbarbye
Tarjás kuszkusszal töltött padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 633 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1265 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1451.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    853 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    619.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    386 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1276 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1774 micro
Összesen 633 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2903.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    665 mg
  • Nátrium
    1707 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1239.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    773 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    2553 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3549 micro
Összesen 1265 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, és a belsejét kivájjuk. A kis "csónakokat" besózzuk, és hagyjuk kicsit állni.
  2. A kuszkuszt elkészítjük, vagyis kb. 1-1,5x annyi forró vizet öntünk rá, mint amennyi a kuszkusz, és hagyjuk állni kb. 5-10 percet, amíg az összes vizet fel nem szívja.
  3. A hagymát felaprítjuk, a tarját és a paprikát felkockázzuk, és kevés zsiradékon megpirítunk mindent (én általában egyszerre teszem ezeket a serpenyőbe). Ha kész, és a kuszkusz is puha, összekeverjük őket, majd ehhez hozzákeverjük a két egész tojást. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük.
  4. A sótól közben kissé megvizesedett padlizsánok belsejéből papírtörlővel felitatjuk a nedvességet, és szépen beletöltjük a tölteléket.
  5. A padlizsánokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és lefedjük alufóliával. Előmelegített sütőben, közepes lángon (nekem brutál a légkeveréses sütőm, és 150 C-nál nem nagyon kell feljebb állítani, de az másnak valószínű kevés lenne) kb. 20 percet sütjük (vagyis igazából párolom), majd az alufóliát levéve még olyan 5-10 percet sütjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1690
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tarjás kuszkusszal töltött padlizsán
bbarbye 9 recept

Nincs különösebb története, éppen ezek a hozzávalók voltak otthon, és valami ebédszerűséget kellett rittyentenem, így született meg a recept, ami nekünk nagyon ízlett (vagy csak nagyon éhesek voltunk az egész napos medenceépítés miatt :P ).  Természetesen tetszőlegesen rakható bele más fűszer is, lehet tejföllel leönteni, és sajtot reszelni rá, bárhogyan variálható. Köretként rizst főztem hozzá, de burgonyával is teljesen jó lehet. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...