r
Nosalty Logó

Tarhonyás rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Tarhonyás rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rakottashoz

A tálaláshoz

Összesen 1266 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rakottashoz

A tálaláshoz

Összesen 6334 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rakottashoz

A tálaláshoz

Összesen 153 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2829.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    846 mg
  • Nátrium
    1027 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    415.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 1266 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251.5 g

Zsír

  • Összesen
    299.8 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    2216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14148.3 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    597 mg
  • Kálcium
    3315 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    778 mg
  • Foszfor
    4231 mg
  • Nátrium
    5136 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    650.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    2078.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2149 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    286 mg
  • D vitamin:
    360 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1654 micro
  • Kolin:
    1494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    487 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2511 micro
Összesen 6334 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

A rakottashoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A rakottashoz

  1. A burgonyákat sós vízben feltesszük főni (30-40 perc), a vízben hagyjuk langyosra hűlni, majd abból kivéve tálcán hűtjük ki, megpucoljuk, és felkarikázzuk.
  2. A tojásokat szintén kissé sós vízben főzzük meg (10 perc alatt kész), a vízében hagyjuk hűlni, és utána szépen lehet pucolni, felkarikázzuk.
  3. A virsliket is felkarikázzuk.
  4. A lábasban kevés olajat forrósítunk, és ebbe a csomag tarhonyát szép világosbarnára pirítjuk, majd forró, sós vízzel felöntjük, kis lángon, fedő alatt tovább főzzük, párszor megkeverjük. Ahogy elkezdi a felöntött dupla mennyiségű vizet beszívni, belekeverjük a petrezselyemzöldet, és a gázt kikapcsoljuk. Lefedjük, és saját gőzében még szépen tovább fő, kb. 15 perc után megnézhetjük, kész van.
  5. Tepsiben rétegezzük: burgonya, kevés só és bors, a tarhonyát rásimítjuk, virslikarikákat egyenletesen elosztjuk a tetején, majd tojáskarikák, befedjük a virsliket vele, tarhonya, lefedjük a tojásokat, elsimítjuk a tetejét, erre jön a tejföl, a legtetejére reszelt sajt. A másik tepsit is így készítjük el (lehet egy nagy, vagy két kisebb tepsit készíteni).
  6. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt rápirul (a hőfok sütőtől függ!!).
  7. Tálaljuk házi savanyú uborkával.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5344
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 21.

Ajánló

Tálaláskor házi savanyú uborkát kínáljunk hozzá. A só a burgonya esetében 2 kk a főzővízben, és az íze miatt kell, a tojás esetében a főzővízbe fél kk kell azért, hogy könnyebb legyen majd pucolni, - eddig ezek beváltak. Természetesen mindkettő esetében, a saját jól bevált ötleteket  lehet használni. Ez csak az én változatom.Két kisebb tepsivel készült el.Készíthetjük lecsókolbásszal, vagy paprikás házi füstölt kolbásszal is. Ha valaki ezeket szereti, készítse nyugodtan,  csak finom lehet.  Finom házi szörppel kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tarhonyás rakott burgonya
Éva-Anyóca 350 recept

Elkezdődött az újév, valami finom, ámde hétköznapibb, laktató ételt szerettem volna az asztalra varázsolni, az első iskolában töltött, igen fárasztó nap után. Szeretik a gyerekek a tarhonyát mint köretet, és a rakott krumplit. Gondoltam egyet, és a kettőt egyben készítettem. Sikere volt. A férjemnél is ! :-) Ennyi a történet.

Hozzávalók

A rakottashoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...