Tarhonyás rakott burgonya
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
A rakottashoz
-
360g burgonya208 kcal
-
0g só0 kcal
-
28 kcal
-
100g tarhonya371 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
88g tojás111 kcal
-
80g füstölt virsli215 kcal
-
0 kcal
-
90g tejföl178 kcal
-
40g trappista sajt141 kcal
A tálaláshoz
-
60g csemegeuborka14 kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
A rakottashoz
-
1800g burgonya1040 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
500g tarhonya1855 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
440g tojás554 kcal
-
400g füstölt virsli1076 kcal
-
0 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
A tálaláshoz
-
300g csemegeuborka71 kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
A rakottashoz
-
43.8g burgonya25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
12.2g tarhonya45 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
10.7g tojás13 kcal
-
9.7g füstölt virsli26 kcal
-
0 kcal
-
10.9g tejföl22 kcal
-
4.9g trappista sajt17 kcal
A tálaláshoz
-
7.3g csemegeuborka2 kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.3 g
Zsír
-
Összesen 60 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 443 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2829.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 663 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 846 mg
-
Nátrium 1027 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 415.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 430 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 331 micro
-
Kolin: 299 mg
-
Retinol - A vitamin: 421 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 502 micro
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 251.5 g
Zsír
-
Összesen 299.8 g
-
Telített zsírsav 130 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 2216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14148.3 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 597 mg
-
Kálcium 3315 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 778 mg
-
Foszfor 4231 mg
-
Nátrium 5136 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 650.4 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 2078.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2149 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 286 mg
-
D vitamin: 360 micro
-
K vitamin: 139 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 62 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1654 micro
-
Kolin: 1494 mg
-
Retinol - A vitamin: 2106 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 487 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2511 micro
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 344.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Hozzávalók
A rakottashoz
-
18 közepes db burgonya
-
só ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
-
40 dkg füstölt virsli
-
négyszínű bors ízlés szerint
A tálaláshoz
Elkészítés
A rakottashoz
- A burgonyákat sós vízben feltesszük főni (30-40 perc), a vízben hagyjuk langyosra hűlni, majd abból kivéve tálcán hűtjük ki, megpucoljuk, és felkarikázzuk.
- A tojásokat szintén kissé sós vízben főzzük meg (10 perc alatt kész), a vízében hagyjuk hűlni, és utána szépen lehet pucolni, felkarikázzuk.
- A virsliket is felkarikázzuk.
- A lábasban kevés olajat forrósítunk, és ebbe a csomag tarhonyát szép világosbarnára pirítjuk, majd forró, sós vízzel felöntjük, kis lángon, fedő alatt tovább főzzük, párszor megkeverjük. Ahogy elkezdi a felöntött dupla mennyiségű vizet beszívni, belekeverjük a petrezselyemzöldet, és a gázt kikapcsoljuk. Lefedjük, és saját gőzében még szépen tovább fő, kb. 15 perc után megnézhetjük, kész van.
- Tepsiben rétegezzük: burgonya, kevés só és bors, a tarhonyát rásimítjuk, virslikarikákat egyenletesen elosztjuk a tetején, majd tojáskarikák, befedjük a virsliket vele, tarhonya, lefedjük a tojásokat, elsimítjuk a tetejét, erre jön a tejföl, a legtetejére reszelt sajt. A másik tepsit is így készítjük el (lehet egy nagy, vagy két kisebb tepsit készíteni).
- Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt rápirul (a hőfok sütőtől függ!!).
- Tálaljuk házi savanyú uborkával.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5348
- Feltöltés dátuma: 2012. január 21.
Ajánló
Tálaláskor házi savanyú uborkát kínáljunk hozzá. A só a burgonya esetében 2 kk a főzővízben, és az íze miatt kell, a tojás esetében a főzővízbe fél kk kell azért, hogy könnyebb legyen majd pucolni, - eddig ezek beváltak. Természetesen mindkettő esetében, a saját jól bevált ötleteket lehet használni. Ez csak az én változatom.Két kisebb tepsivel készült el.Készíthetjük lecsókolbásszal, vagy paprikás házi füstölt kolbásszal is. Ha valaki ezeket szereti, készítse nyugodtan, csak finom lehet. Finom házi szörppel kínáljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Elkezdődött az újév, valami finom, ámde hétköznapibb, laktató ételt szerettem volna az asztalra varázsolni, az első iskolában töltött, igen fárasztó nap után. Szeretik a gyerekek a tarhonyát mint köretet, és a rakott krumplit. Gondoltam egyet, és a kettőt egyben készítettem. Sikere volt. A férjemnél is ! :-) Ennyi a történet.