r
Nosalty Logó

Tárcsán sütött zöldséges hús

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Tárcsán sütött zöldséges hús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1285 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 5133 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    102.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1269.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    704.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1029 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    4016 micro
  • β-karotin
    10135 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    3217 micro
  • Lut-zea
    3316 micro
Összesen 1285 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    236.7 g

Zsír

  • Összesen
    411 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    183 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    138 g
  • Koleszterin
    680 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5079.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    520 mg
  • Foszfor
    2815 mg
  • Nátrium
    991 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.4 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2818.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4117 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    151 mg
  • C vitamin:
    543 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    927 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    16064 micro
  • β-karotin
    40541 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    12869 micro
  • Lut-zea
    13264 micro
Összesen 5133 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    418 micro
  • β-karotin
    1056 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    335 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet felcsíkozzuk és beleforgatjuk az 1 dl olajjal elkevert fokhagymás villámpácba. A sertécombot is vékonyra csíkozzuk, majd beleforgatjuk az 1 dl olajjal elkevert mexikói villámpácba. (Ezeket előző nap szoktam elkészíteni, hogy az ízek még jobban összeérjenek.)
  2. A hagymát kockára, a paradicsomot és a paprikát karikára, a sárgarépát és a cukkinit zsülienre vágjuk.
  3. A tárcsát nagyon kevés olajjal előmelegítjük és a hagymát üvegesre pároljuk benne, majd egy edénybe kiszedjük. Most a paprika kerül a tárcsára, s amikor majdnem kész, visszaöntjük rá a hagymát, összesütjük, azután kiszedjük a tárcsából.
  4. Ugyanígy járunk el a cukkinivel. Megpároljuk nagyon kevés olajon és ha majdnem kész, visszaöntjük rá a hagymás, paprikás keveréket. Kiszedjük és következik a sárgarépa. Mikor az is majdnem kész, visszaöntjük a zöldségeket és jól elkeverjük. Kiszedjük és a paradicsom kerül sütésre a tárcsára, majd visszakeverjük bele a zöldséges egyveleget. Mikor kész a zöldségkeverék, kiszedjük és félretesszük..
  5. A csirkemell alá nem teszünk olajat, mert a villámpác elkészítésekor ezt megtettük. Ha a csirkemell megsült, akkor a zöldségeket visszaöntjük a tárcsába és összeforgatjuk az egészet, majd újból kiszedjük.
  6. Már csak a sertéshús van hátra. Mikor az is megsült, akkor az előzőleg kiszedett zöldséges-csirkemelles keveréket visszaöntjük, összeforgatjuk és készre pirítjuk. (A Knorr villámpácok elég fűszerezettséget biztosítanak, de ha szükséges, akkor ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.)
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7873
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Családi összejöveteleken mindig nagy sikert arat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...