Tápiókapuding Júliától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Júlia
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
316
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
630
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 441.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 246 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.9 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 20.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
316
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.2 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 883.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 492 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 270 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.8 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 41.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
630
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 7.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
116
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A gyöngyöket langyos vízben kb.10-15 percen keresztül hagyjuk állni, majd leöntjük róla a vizet.
- A tejjel és a sóval feltesszük főni, közepes lángon, amíg el nem kezd forrni, utána levesszük pici lángra a tűzhelyet, és 5 percig rotyogtatjuk ezen (lefedés nélkül), miközben apránként hozzáadjuk a cukrot.
- Egy külön tálban felverjük a tojást, majd temperálással adjuk hozzá a forró tápiókához. Megint összeforraljuk az egészet, folyamatosan kevergetve, amíg puding állagot nem kapunk. Végül hozzáadjuk a vaníliát és a citromot, majd a tűzről levéve hagyjuk hűlni. Melegen és hidegen is fogyasztható, csak tegyünk a tetejére még valami finomat.
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 11381
- Feltöltés dátuma: 2016. október 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Júlia
207 recept
Megtaláltam a szekrény hátuljában a réges-régen vásárolt tápióka-gyöngyeimet, amit megvettem, amikor belelkesedtem, hogy ez majd de jó lesz, mindenfélére felhasználhatom. Hát...amúgy igen, csak mindig kimegy a fejemből. De nem baj, mert megtaláltam, és pudingot főztem belőle. Nem a rendes pudinghoz, inkább a tejberizs/grízre hasonlít, ugyanis szerintem finomabb pl. lekvárra, fahéjjal, kakaóval, szóval fel lehet még ruházni különböző dolgokkal ezt a fajta pudingot, kinek épp milyen kedve van.