r
Nosalty Logó

Tápióka puding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tápióka puding
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 624 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 209 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    952 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.1 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 624 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tápiókát annyi vízbe beáztatjuk, hogy kb. 1 cm-rel ellepje.
  2. Fél órát hagyjuk duzzadni.
  3. A tejet megmelegítjük, amikor elkezd forrni, hozzáadjuk a tápiókát.
  4. Állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg el nem kezd sűrűsödni (kb.10 perc, de nem lesz olyan sűrű, mint a tejberizs).
  5. A tojások sárgáját az 1 ek. cukorral és a vaníliás cukorral kifehéredésig keverjük, majd beleöntjük a narancslevet.
  6. Ezt hozzáadjuk a tápiókához, és még 3 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. Ekkorra már elég puding-állagú lesz.
  7. A fehérjéket a maradék 1 ek. cukorral habbá verjük, és beleforgatjuk a pudingba.
  8. Kihűlve, fahéjjal megszórva tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 329
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 146
  • Össznézettség: 134849
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 27.

Ajánló

A tápióka gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tápióka nem más, mint a mandióka növény gyökeréből kivont szárított keményítőliszt. Ezt nemcsak liszt formában, hanem granulátumként, azaz "tápióka gyöngyként" is meg lehet vásárolni. Nekem is ebből készült ez a finom puding, amit körülbelül a tejberizs és a madártej kereszteződésének tudnám nevezni. Csak rizs helyett tápiókával. Aki netán otthon belebotlik tápiókába, próbálja ki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...