Tápióka puding
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
209
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
624
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 317.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 39.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 180 micro
Összesen
209
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.5 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 952 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 409 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 202 mg
-
Nátrium 290 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.1 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 117.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 288 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 75 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 539 micro
Összesen
624
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 22 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
116
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tápiókát annyi vízbe beáztatjuk, hogy kb. 1 cm-rel ellepje.
- Fél órát hagyjuk duzzadni.
- A tejet megmelegítjük, amikor elkezd forrni, hozzáadjuk a tápiókát.
- Állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg el nem kezd sűrűsödni (kb.10 perc, de nem lesz olyan sűrű, mint a tejberizs).
- A tojások sárgáját az 1 ek. cukorral és a vaníliás cukorral kifehéredésig keverjük, majd beleöntjük a narancslevet.
- Ezt hozzáadjuk a tápiókához, és még 3 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. Ekkorra már elég puding-állagú lesz.
- A fehérjéket a maradék 1 ek. cukorral habbá verjük, és beleforgatjuk a pudingba.
- Kihűlve, fahéjjal megszórva tálaljuk.
- Receptkönyvben: 329
- Tegnapi nézettség: 17
- 7 napos nézettség: 146
- Össznézettség: 134849
- Feltöltés dátuma: 2012. február 27.
Ajánló
A tápióka gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A tápióka nem más, mint a mandióka növény gyökeréből kivont szárított keményítőliszt. Ezt nemcsak liszt formában, hanem granulátumként, azaz "tápióka gyöngyként" is meg lehet vásárolni. Nekem is ebből készült ez a finom puding, amit körülbelül a tejberizs és a madártej kereszteződésének tudnám nevezni. Csak rizs helyett tápiókával. Aki netán otthon belebotlik tápiókába, próbálja ki!