Tápióka fluffy
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nicki
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
336
kcal
- 12% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
669
kcal
- 12% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
78.1g tej44 kcal
-
7.8g cukor30 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
4.7g tápióka17 kcal
-
8.6g tojás11 kcal
Összesen
105
kcal
- 12% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 522.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 302 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 20.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
336
kcal
- 12% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.1 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1044.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 604 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 320 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.9 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 40.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
669
kcal
- 12% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 6.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
-
0.5 l tej
-
5 ek cukor
-
0.5 csomag vaníliás cukor
-
3 ek tápióka
-
1 db tojás
Elkészítés
- A tojásfehérjét 3 ek cukorral habbá verjük. A tápiókát a maradék cukorral, vaníliás cukorral, a tojássárgájával és 1 dl tejjel összekeverjük, és 5 percre állni hagyjuk.
- A maradék tejet feltesszük melegedni, mikor langyos, hozzáöntjük a tápiókás keveréket, és lassú tűzön forraljuk folytonos keverés közben, míg puding állagúra sűrűsödik. Le is vehetjük a tűzről, ekkor hozzáadjuk a tojásfehérjehabot, jól elkeverjük, és tálkákba töltjük a krémet.
- Melegen is fogyasztható, de kihűtve friss gyümölccsel, vagy lekvárral is tálalható.
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 10969
- Feltöltés dátuma: 2012. július 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nicki
57 recept
A tápióka gluténmentes, a kasszáva vagy más néven manióka gyökeréből kivont, szárított keményítőlisztből készül. A nagyobb szemű tápiókagyöngyöt tovább kell áztatni a tejben, vannak fajták, amik nehezebben főnek meg (dobozán írják), én az apró szeműt szeretem, finomabb is. Tojás nélkül is készíthetjük tápióka pudingnak.