Tálbafőtt szikkadt kalácsból
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
660
kcal
- 9% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
2638
kcal
- 9% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 218 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 905.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 264 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 196 mg
-
Nátrium 368 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.2 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 67.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 134 micro
-
Kolin: 175 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 280 micro
Összesen
660
kcal
- 9% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.6 g
Zsír
-
Összesen 86.2 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 870 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3623.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 1054 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 782 mg
-
Nátrium 1471 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 376.7 g
-
Cukor 179 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 271.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 426 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 535 micro
-
Kolin: 699 mg
-
Retinol - A vitamin: 424 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1119 micro
Összesen
2638
kcal
- 9% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 278.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
203
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal. A kalácsot feldaraboljuk, és kibéleljük a tálat.
- 2 egész tojást és2 sárgáját3 ek cukorral felverünk, hozzáadjuk a tejet és a citromhéjat, meglocsoljuk a kalácsot, majd a lekvár egy részét rárakjuk.
- Újabb kalács és lekvár réteg következik, újabb locsolás, amíg elfogynak a hozzávalók. Előmelegített sütőbe tesszük.
- A 2 tojás fehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk, 10 perc múlva rásimítjuk az elősütött masszára, a lángot mérsékeljük, és még 15-20 percig sütjük. Langyosan tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 98
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 39
- Össznézettség: 13968
- Feltöltés dátuma: 2012. január 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Csiki Piroska
230 recept
Felhasználhatjuk nemcsak a sima kalácsot, de a diós-mákos bejglit és a maradék piskóta tésztát is. Aki szereti, mazsolát is tehet bele. Ha van maradék tojásfehérjénk, tehetünk még a tejes masszába, mert attól lesz finom kocsonyás.