r
Nosalty Logó

Tagliatelle fűszeres csirkével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Tmeli
Tagliatelle fűszeres csirkével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 566 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2271 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1734.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    824 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1281 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    15632 micro
  • Lut-zea
    2445 micro
Összesen 566 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.4 g

Zsír

  • Összesen
    76.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6937.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    679 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    485 mg
  • Foszfor
    2165 mg
  • Nátrium
    3298 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1519.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    716 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    368 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    934 micro
  • Kolin:
    571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    5125 micro
  • β-crypt
    990 micro
  • Likopin
    62528 micro
  • Lut-zea
    9781 micro
Összesen 2271 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    2741 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 99 kcal

Elkészítés

  1. Hevítsük fel egy nagy serpenyőbenaz olajat, éstegyük bele a csíkokra vágott csirkemellet,a cukkinit és a paprikát.
  2. Időnként nézzünk rá, keverjük meg, majd utána mehet hozzá a salsaszósz vagy a fűszeres paradicsommártás, a koriander, az alaplé, a chili por, a kömény és az oregánó. Lefedjük és időnként kevergetve főzzük.
  3. Közben lobogó forró vízben főzzük ki a tagliatelle-t, majd szűrjük le.
  4. A kis kockákra vágott avokádót (forgassuk meg 1 evőkanál citromlében), óvatosan keverjük bele a raguba, majd tegyük bele a tésztát.
  5. Tálalóedénybe rakjuk, szórjuk meg reszelt sajttal, díszítsük friss korianderrel.
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9787
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 17.

Ajánló

Tálalhatjuk fejes salátával, hagymából és paradicsomból készült salátával is, de ez elhagyható, hisz önmagában is laktató étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Néha megengedünk magunknak egy kis különlegességet, ami más nemzetek ételeibe enged betekintést. Ez az olasz tészta különlegesség, egyik nagy kedvencünk lett!

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...