r
Nosalty Logó

Sztracsatella szelet Edittől

5,0

1 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
VnéEdit
Sztracsatella szelet Edittől
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

571
Kalória
11.5g
Fehérje
69.6g
Szénhidrátok
26.9g
Zsír
95.2g
Víz
191.8g
Koleszterin
1.8g
Rost
47.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 571 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 4567 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 197 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    690.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    95.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 571 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.7 g

Zsír

  • Összesen
    215.1 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1535 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5520.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1809 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1824 mg
  • Nátrium
    1427 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    556.5 g
  • Cukor
    379 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    761.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1602 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    941 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1561 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    294 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1724 micro
Összesen 4567 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 197 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük (6-8 perc gépi habverővel), hozzáadjuk az étolajat, majd végül a sütőporral elkevert lisztet fakanállal keverjük hozzá.
  2. A tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük, a piskótamasszát beleöntjük. 180 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Krém

  1. A pudingporokat a cukorral, tejjel csomómentesre keverjük, és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük.
  3. A zselatint langyos vízben feloldjuk.
  4. A kihűlt pudingos krémhez hozzákeverjük a narancs reszelt héját és levét. Jól kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a zselatint.
  5. A felvert tejszínt gyengéden hozzákeverjük (fakanállal), majd végül a sport szeletet belereszeljük, hozzákeverjük fakanállal.
  6. A piskótát egy tálcára helyezzük, a krémet rákenjük, és csokoládéforgáccsal megszórjuk. Hűtőbe tesszük, jól lehűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24×39

Jó hűsítő finomság a meleg napokra. Jól lehűtve, valódi ízbomba!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!