Szőlős vínóban párolt csirkemáj puliszkával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g csirkemáj149 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
100g szőlő66 kcal
-
15g tejföl30 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
63g kukoricadara226 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
547
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g csirkemáj595 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
400g szőlő265 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
250g kukoricadara905 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2189
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
35.1g csirkemáj42 kcal
-
14g fehérbor12 kcal
-
28.1g szőlő19 kcal
-
4.2g tejföl8 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
17.5g kukoricadara63 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
154
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.3 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 440 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 939.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 561 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 233.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4148 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 754 micro
-
Kolin: 267 mg
-
Retinol - A vitamin: 4131 micro
-
α-karotin 54 micro
-
β-karotin 172 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 50 micro
-
Lut-zea 917 micro
Összesen
547
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 109.3 g
Zsír
-
Összesen 61.3 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1760 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3757.8 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 315 mg
-
Kálcium 172 mg
-
Vas 56 mg
-
Magnézium 465 mg
-
Foszfor 2246 mg
-
Nátrium 479 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 273.4 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 934.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16593 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 83 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 102 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 59 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3016 micro
-
Kolin: 1068 mg
-
Retinol - A vitamin: 16523 micro
-
α-karotin 216 micro
-
β-karotin 687 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 3666 micro
Összesen
2189
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 211 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 1159 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 14 micro
-
Lut-zea 257 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg csirkemáj
-
2 dl fehérbor
-
40 dkg szőlő
-
3 ek tejföl
-
2 ek olívaolaj
-
szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint
-
250 g kukoricadara
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkemájakat grillporral, bazsalikommal, rozmaringgal, majorannával mindkét oldalukon befűszerezzük.
- Teflonserpenyőben az olívaolajra helyezzük.
- A három fürt szőlőt leszemezzük, majd a szemeket félbevágjuk, ráöntjük a májra, és meglocsoljuk a borral.
- 15 percnyi közepes lángon való párolás után rátesszük a tejfölt, és még 2 percig főzzük.
- A kukoricadarát egy lábosban 3 x annyi vízzel feltesszük főni, mint a dara.
- Sózzuk ízlés szerint (kb. 3 csipettel), és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik (10 perc kb.)
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3421
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 29.
Ajánló
Természetesen valamilyen száraz borral kísérve.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szüretkor az ember mindig degeszre eszi már magát a szőlőből, és a maradékot vétek lenne kidobni.