r
Nosalty Logó

Szőlős szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Margó48
Szőlős szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 502 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 6019 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 288 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 502 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.5 g

Zsír

  • Összesen
    278.8 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5499.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    1228 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    2382 mg
  • Nátrium
    1458 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    818.7 g
  • Cukor
    521 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    815.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3017 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    366 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    1103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2846 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    2058 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2190 micro
Összesen 6019 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A szőlőt alapos mosás után leszemezzük, újra mossuk és lecsepegtetjük.
  2. A tojások sárgáját a puha margarinnal, a 20 dkg porcukorralés a vaníliacukorral habosra keverjük.
  3. A tojások fehérjét csipet sóval habbá verjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a 20 dkg cukrot, amivel kemény habot készítünk.
  4. A kikevert tojássárgájához hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, közben a felvert tojásfehérjéből is teszünk hozzá. Végül lazán hozzátesszük a többi tojásfehérjét is.
  5. Kizsírozott, lisztezett, nagy tepsibe szétterítjük, és megszórjuk a lisztes, őröltfahéjjal elkevert szőlővel.
  6. Előmelegített sütőben kb. 170 fokon 30 -35 percig (tűpróbáig) sütjük.
  7. Kihűlés után megszórjuk vaníliás porcukorral.
  8. Apró szeletekre vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x36
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1683
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Margó48 53 recept

Rengeteg szőlőt kaptam ajándékba, ezért találtam megfelelőnek ezt a sütit, mivel puha sütire vágytam.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...