Szőlős pite 2. -vaníliapudingos
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
10g víz0 kcal
-
4g vaj25 kcal
A töltelékhez
-
50g szőlő33 kcal
-
1g rum2 kcal
-
43 kcal
-
125g tej70 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
A kenéshez
-
5g tojássárgája16 kcal
-
3g tej1 kcal
Összesen
895
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
2g só0 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
40g víz0 kcal
-
14g vaj100 kcal
A töltelékhez
-
200g szőlő132 kcal
-
3g rum7 kcal
-
171 kcal
-
500g tej280 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
A kenéshez
-
20g tojássárgája64 kcal
-
10g tej6 kcal
Összesen
3579
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
20.6g finomliszt75 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
10.3g vaj74 kcal
-
2.8g víz0 kcal
-
1g vaj7 kcal
A töltelékhez
-
13.8g szőlő9 kcal
-
0.2g rum0 kcal
-
3.1g tejszínízű pudingpor12 kcal
-
34.4g tej19 kcal
-
6.9g cukor27 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
A kenéshez
-
1.4g tojássárgája4 kcal
-
0.7g tej0 kcal
Összesen
246
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 38 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 142 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 587.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 180 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 220 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122.2 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 69.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 301 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 294 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
895
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 55.5 g
Zsír
-
Összesen 152.1 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 570 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2349.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 719 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 518 mg
-
Nátrium 882 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 488.8 g
-
Cukor 191 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 276.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1204 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 240 mg
-
Retinol - A vitamin: 1175 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 352 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 416 micro
Összesen
3579
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 161.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
246
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
4 dkg cukor
-
0.3 teáskanál só
-
15 dkg vaj
A töltelékhez
A kenéshez
-
1 db tojássárgája
-
1 ek tej
Elkészítés
A tésztához
- 30 dkg lisztet, 4 dkg cukrot, 1/4 tk sót, 15 dkg apró kockára vágott vajat és 5 ek jéghideg vizet összegyúrunk. A tésztát letakarva betesszük a hűtőbe 1 órára.
- A formát kivajazzuk. A tészta 2/3-át kinyújtjuk, és kibéleljük vele a piteformát vagy jénai formát. Villával megszurkáljuk, és a hűtőbe tesszük.
- A szőlőt megmossuk, félrerakjuk. A sütőt előmelegítjük.
- A pudingport kis tejjel elkeverjük, ízlés szerint rumot, esetleg édes pezsgőt vagy édes bort teszünk hozzá, kb. egy fél dl-t. Majd fél l forró tejhez öntjük, és lassú tűzön készre főzzük a pudingot, félrerakjuk.
- A maradék cukrot és a lisztet elvegyítjük, hozzáadjuk a szőlőt (a liszt elhagyható), majd szépen a formába tesszük. Ráöntjük a pudingot.
- A maradék tésztát a forma méretére nyújtjuk, és befedjük vele a tölteléket. A tésztát a szélénél összenyomkodjuk, és két 1 cm átmérőjű lyukat fúrunk (az ujjunkkal) a tetejébe.
- A tojássárgáját és a tejet elkeverjük, és megkenjük vele a tésztát.
- Sütőbe tesszük, és 45 perc alatt megsütjük, de ekkor a sütőt 180 fokra állítjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5470
- Feltöltés dátuma: 2010. október 01.
Ajánló
Megjegyzés: A tésztába gyúrtam egy kis diót is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Kipróbáltam az amerikai típusú almáspitét, majd az érett szőlőről eszembe jutott, hogy akár azzal is megtölthetném... meg pudinggal...azt pedig egy kis alkohollal vagy aromával bolondítsam... Guszta :)