r
Nosalty Logó

Szőlős kacsamell

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Szőlős kacsamell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A sütéshez

A hús pácolásához

Összesen 239 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A sütéshez

A hús pácolásához

Összesen 719 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A sütéshez

A hús pácolásához

Összesen 82 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1263.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    924 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1251 micro
  • β-crypt
    308 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    468 micro
Összesen 239 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3791.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    2772 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    557.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    282 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    263 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3754 micro
  • β-crypt
    925 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1403 micro
Összesen 719 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

A sütéshez

A hús pácolásához

Elkészítés

A sütéshez

  1. A kacsamell-filét vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk a keményítőbe, és meglocsoljuk 2 ek szójaszósszal, lefedve 2-3 órára hűtőbe tesszük.
  2. A wokban felforrósítjuk az olajat, amikor már füstöl, beledobjuk a kacsamell csíkokat és erős lángon addig pirítjuk, míg a szélei elkezdenek barnulni, ekkor hozzáadjuk a az újhagyma és a paprika csíkokat, a gyömbér és fokhagyma reszeléket, majd a Worchester - és a szójaszószt, aztán a szilvalekvárt. Egyet fortyantunk rajta és felengedjük a levessel. Forraljuk 2-3 percig, eztán a szőlőt is beletesszük, összekeverjük 10-20 másodpercig és már el is zárhatjuk a gázt. Addigra besűrűsödött a szósz is.
  3. Gnocchival tálaltam, megszórva kevés rózsaborssal.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1959
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szőlős kacsamell
Évi néni 1830 recept

Gyors ebéd, melyet Kaldeneker György oldalán találtam. Igaz, kimaradt a szójacsíra és a cukorborsó is, de ez így is nnnagyon finom volt.

Hozzávalók

A sütéshez

A hús pácolásához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...