r
Nosalty Logó

Szőlőpite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
P.
Szőlőpite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 358 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2857 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 159 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 358 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    84.9 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    924.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    502.9 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1106.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    534 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 2857 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a cukorral, sóval, és összemorzsoljuk a hideg vajjal.
  2. Anniy vizet adagolunk hozzá lassan, amitől szépen összeáll a tészta, jól formázható és rugalmas lesz.
  3. Hűtőbe tesszük.
  4. Közben elkészítjük a tölteléket: a szőlőszemeket leszárazzuk, kettévágjuk és egy teflonserpenyőbe rakjuk.
  5. Közepesen erős lángon addig pároljuk fedő alatt, amíg puha nem lesz és levet nem ereszt (kb. 10 perc).
  6. Rászórjuk a kardamomot, ráöntjük a citromlevet, vörösbort, mézet, majd összekeverjük.
  7. Simára keverjük benne a keményítőt, majd ha az elolvadt, levesszük a tűzről.
  8. A tésztát kivesszük a hűtőből, kinyútjuk kör alakúra, és kibélelünk vele egy kör alakú formát úgy, hogy legyen 3-4 cmmagas pereme.
  9. A szőlőt beleöntjük, elsimítjuk, majd előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
  10. Hagyjuk kihűlni, utána szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24/26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 214
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 21280
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 21.

Ajánló

pH besorolás: közepesen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez most jó rövid lesz. Még mindig volt egy rakás szőlő itthon, ez készült belőle. Mag nélküli szőlővel szerencsésebb.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...