Szivárványomlett Süti konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Süti89
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
257
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
1281
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
33.5g tojás42 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.6g vaj33 kcal
-
2.4g sűrített paradicsom2 kcal
-
30.4g spenót5 kcal
-
22.8g sajt80 kcal
-
3.2g vaj23 kcal
-
3g tojássárgája10 kcal
Összesen
195
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 21.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 246 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 775.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 254 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 219 mg
-
Nátrium 243 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 379 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 141 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 239 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 1677 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 920 micro
-
Lut-zea 3752 micro
Összesen
257
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.4 g
Zsír
-
Összesen 108 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1231 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3877 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 1270 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 1097 mg
-
Nátrium 1214 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 377.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1895 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 234 micro
-
K vitamin: 705 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 430 micro
-
Kolin: 799 mg
-
Retinol - A vitamin: 1196 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 8387 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 4602 micro
-
Lut-zea 18758 micro
Összesen
1281
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 187 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 590.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 193 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 288 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 107 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 1277 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 700 micro
-
Lut-zea 2855 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Elkészítjük a szokott módon az omlett masszáját, 4 tojásból. Háromfelé osztjuk, mind a hármat külön sütjük.
- Az egyikbe az alaposan kinyomkodott spenótot keverünk, a másikba paradicsompürét.
- Olajon vagy vajon először a spenótos masszát sütjük ki, és forró tálra fektetjük. Megszórjuk egy kevés sajttal, majd ezt rétegenként ismételjük.
- Ezután kisütjük az alap színű omlettet is, és ráborítjuk a zöld tetejére, a legtetejére végül pedig a piros színű omlett kerül.
- Végül a tetejére is sajtreszeléket szórunk. Paradicsomcikkel és bazsalikommal tálaljuk. Díszítésként a tetejére még mehet egy főtt tojássárgája.
- Szeleteljük mint egy tortát.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2494
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Süti89
5 recept
Az édesanyám receptje ez a finomság. Találékonynak kellett lennie, hogy megszeressük a spenótot, általában reggelire készítette el nekünk. Próbáljátok ki! Biztos siker! :)