r
Nosalty Logó

Szivárvány torta ahogy Szofika készíti

Szofika
Szivárvány torta ahogy Szofika készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

4611
Kalória
44.5g
Fehérje
613.9g
Szénhidrát
226.8g
Zsír
168g
Víz
1kg
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
475.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4611 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4611 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 394 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    226.8 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1024 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1619.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    729 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    613.9 g
  • Cukor
    475 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    168 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1771 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1742 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    762 micro
Összesen 4611 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    226.8 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1024 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1619.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    729 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    613.9 g
  • Cukor
    475 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    168 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1771 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1742 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    762 micro
Összesen 4611 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 394 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, sütőpapírból 6 db kört kivágunk, amit majd a tortaforma aljába illesztünk.
  2. A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáütjük egyenként a tojásokat, a vaníliát, majd apránként hozzáadagoljuk a sóval és sütőporral elkevert lisztet. A masszát lemérjük, és 6 egyenlő részre osztjuk.
  3. A 6 különböző tésztát ételfestékkel színezzük: lila, kék, zöld, citromsárga, narancssárga, pink színekre lesz szükségünk.
  4. A sütőpapír karikával kibéleljük a kapcsos mini tortaforma alját, elegyengetjük benne a masszát, és előmelegített sütőben tűpróbáig, kb. 20 percig sütjük. Hasonlóképp járunk el a többi színű tésztával is. Ha elkészült mind, kihűtjük őket, lehúzzuk róluk a papírt.
  5. Menet közben elkészítjük a krémet: a krémsajtot a porcukorral simára dolgozzuk, majd hozzáadjuk a vajat is. A krémet felhasználásig hűtőbe tesszük.
  6. Mivel a torta elég magas (kb.15-20 cm) lesz, érdemes a tortaforma köré kartonpapírból egy hengert applikálni, ami majd tartja a tornyot. Kezdhetjük is felépíteni a tornyot. Osszuk 7 részre a krémet: 5 rész bele, 1 a tetejére, 1 az oldalára.
  7. A következőképp építsük fel a tornyot: lila tészta, krém, kék tészta, krém, zöld tészta, krém, citromsárga tészta, krém, narancssárga tészta, krém, pink tészta, krém. Ha kész, fél órára-órára tegyük hűtőbe.
  8. Ha kissé kihűlt és masszívnak tűnik, emeljük le a tortaformát és a papírhengert az építmény oldaláról, és a maradék krémmel vonjuk be az oldalát. Habkártyával igazgassuk el szépre az oldalán és a tetején a krémet. Hagyhatjuk fehéren vagy dekorálhatjuk tetszés szerint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 120 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 12

Igazán látványos torta ez, ha fehéren hagyjuk a külsejét, valódi meglepetés lesz, mikor felnyitjuk.:)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...