Sziruppal öntözött vörös rózsa
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
25g finomliszt91 kcal
-
17g búzadara60 kcal
-
59 kcal
-
7g joghurt4 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
17g törökmogyoró105 kcal
A sziruphoz
Összesen
616
kcal
- 3% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
100g búzadara360 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
40g joghurt24 kcal
-
60g margarin430 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
100g törökmogyoró629 kcal
A sziruphoz
Összesen
3685
kcal
- 3% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
12.1g finomliszt44 kcal
-
8.1g búzadara29 kcal
-
3.2g napraforgó olaj29 kcal
-
3.2g joghurt2 kcal
-
4.9g margarin35 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
8.1g törökmogyoró51 kcal
A sziruphoz
Összesen
298
kcal
- 3% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 466.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 208 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.4 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 79.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
616
kcal
- 3% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.4 g
Zsír
-
Összesen 153.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2798 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 696 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 254 mg
-
Foszfor 1246 mg
-
Nátrium 516 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 554.3 g
-
Cukor 351 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 474.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 504 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 472 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 391 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
3685
kcal
- 3% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.8 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
298
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet, darát átszitáljuk, hozzákeverjük a sütőport, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. A tésztát hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a szirupot.
- A szirup hozzávalóit egy kis lábasban összekeverjük, gyakori keverés mellett felforraljuk, majd forrástól számítva kb. 3-5 percig főzzük. Vízfürdőbe állítva szobahőmérsékletűre hűtjük.
- A tésztát kb. 2 mm-es vékonyságúra nyújtjuk, melyből egy kb. 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy pohárral korongokat vágunk.
- A korongokból 6-ot sorba rendezünk az itt látható módon, egyik szélső korong közepére mogyorókat sorakoztatunk, majd ezen a szélen kezdve a korongsort feltekerjük.
- A feltekert duplarózsákat kettévágjuk, szirmaikat kicsit legörbítjük, majd talpukra állítva, köztük legalább 2-3 cm rést hagyva egy kisebb (mélyebb) tepsibe sorakoztatjuk őket.
- Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt kisülnek, ekkor még forrón rájuk csorgatjuk a már lehűlt szirupot, lassan mindegyik bimbót szépen megöntözzük, majd hagyjuk őket kb. 1 órát a szirupban fürdeni, dagadni. Közben 2-3-szor érdemes egy kanál segítségével rájuk merni újra a "fürdővizükből".
- Ezután tányérra, tálra rendezve hűtőben tartjuk őket fogyasztásig.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 453
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 68121
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 19.
Ajánló
Minden eltelt órával (nappal), amit a hűtőben tölt, egyre finomabb! Még pár kép itt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az idei cukorBayramot ezzel a gyönyörűséges desszerttel, a Gül Tatlısı-vel, vagyis Rózsa édességgel köszöntöttük, melynek elkészítésében a család apraja-nagyja segédkezett. Imádjuk, főleg mert ez is az a szirupos, ámde mégsem émelyítően édes fajta harapnivaló, amelynek a tésztájába egyáltalán nem kerül cukor (csak a szirupból veszi fel értelemszerűen a maga "nem kevés" kalóriatartalmát). Az inspirációért Rumma kezeit csókoltatnám, akinek receptjét itt-ott persze kicsit megbütyköltem, de alapvetően azért maradtam az ott is leírtaknál.