r
Nosalty Logó

Színes túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kiszfóka
Színes túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tortalap piskótájához

A túrótöltelékhez

Összesen 584 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tortalap piskótájához

A túrótöltelékhez

Összesen 4666 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tortalap piskótájához

A túrótöltelékhez

Összesen 184 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1197.5 g
  • Cink
    140 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    109 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    139 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    65 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 584 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.8 g

Zsír

  • Összesen
    223.5 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9579.9 g
  • Cink
    1124 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    2335 mg
  • Vas
    868 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    3031 mg
  • Nátrium
    1877 mg
  • Réz
    43 mg
  • Mangán
    35 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    505.5 g
  • Cukor
    368 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1112.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1860 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    108 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    518 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    950 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1482 micro
Összesen 4666 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.1 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

A tortalap piskótájához

A túrótöltelékhez

Elkészítés

A tortalap piskótájához

  1. Piskóta elkészítése: a 6 tojást sárgájával együtt verjük habosra. Fontos, hogy tényleg habos legyen, mert különben nem jön fel a tészta.
  2. A lisztet, a cukrot, a sütőport mérjük ki, és adjuk hozzá együtt. Ekkor ha van kedvünk, színezzük meg. (Ha sárga festéket adunk hozzá, akkor olyan 'szép' piskótaszíne lesz, ha egyéb színeket, akkor futurisztikus hatása lesz.)
  3. Kerek tortaformába tegyük a tésztát. Ha nem teflonos a formánk, akkor érdemes kivajazni, zsemlemorzsával meszórni, úgy nem fog a formához ragadni.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük. (Ha légkeverésesre állítjuk, akkor 10%-kal kisebb hőmésékletre állítsuk be, ha gázsütőnk van, akkor 4-5 fokozatra csavarjuk. Sütöttem már mind a két módon, működik a recept.) 30 percen keresztül ne nyissuk ki a sütőt, bármennyire szeretnénk is, mert összeesik a tészta.
  5. 30 perc után végezzünk tűpróbát.
  6. A túrótöltelékhez készítsük el a vaníliás pudingot, és hagyjuk kihűlni. (Én 4 ek cukrot teszek hozzá, de ez ízlés kérdése.)
  7. A zselatint 25 dkg vízzel melegítsük össze, amíg fel nem oldódik, utána hagyjuk, hogy kihűljön.
  8. Verjük keményre a habtejszínt.
  9. Mindent forgassunk bele, és adjunk hozzá színeket.
  10. A kihűlt tortát vágjuk ketté, és tegyük vissza a tortaformába az alsó részét. Öntsük rá a túrós tölteléket, és tegyük rá a felső piskótát. Így tegyük a hűtőbe legalább 4-5 órára.
  11. Díszíthetjük csokival, fondant-nal vagy ami kéznél van.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 29
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4775
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiszfóka 2 recept

A receptet cukrász barátnőmtől kaptam, vele csináltam először. Az Ő kifejezésével: "30 percig nem kukucska." Azóta elég sokszor csináltam, mindig más színvariációval. Minden évben valamit variálok rajta, idén fondant-figurákat csináltam, és cukordíszítő cuccot raktam rá. A család van, hogy megretten a színek miatt, de mindig hajlandóak megenni. :)

Hozzávalók

A tortalap piskótájához

A túrótöltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...