r
Nosalty Logó

Színes sajttekercs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Izmini
Színes sajttekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
hidegkonyha
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2249 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1522.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    881 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    752 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    605 micro
Összesen 375 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    152.5 g

Zsír

  • Összesen
    168 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9134.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1973 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1585 mg
  • Nátrium
    5286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1663 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    228 mg
  • D vitamin:
    316 micro
  • K vitamin:
    752 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    945 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1259 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    4515 micro
  • β-crypt
    673 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3630 micro
Összesen 2249 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy lapos tepsire sütő papírt teszünk, ecsettel vékonyan megkenjük olajjal (fontos, különben a sajtot nem lehet szépen feltekerni róla). Felváltva, pici ráhagyással rátesszük a sajtszeleteket, 1 sima-1 füstölt, nekem 4 szelet volt 1 sor. Alatta folytatjuk, csak ellentétesen, ha az első sor simával indul, akkor itt füstölttel, nekem lefele is 4 sor lett. Erre ráreszeljük a 10 dkg sajtot egyenletesen, és mehet a 170 fokra előmelegített sütőbe 3-5 percre. Nem megsülnie kell, csak hogy egybeolvadjon. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
  2. Két tálba szétválasztjuk a főtt tojásokat. Az egyikbe megy a sárgája, só, bors, feta, tejföl és a nagyon apróra darabolt paprika. A másik tálba az apróra darabolt tojásfehérje, krémsajt, felaprított petrezselyem, só-bors. Mindkét masszát jó alaposan összekeverjük.
  3. A kihűlt sajtra kenjük a fehérjés-krémsajtos masszát, erre jön a vékonyan szeletelt sonka (fedje be teljesen), majd rákenjük a sárgája-feta masszát.
  4. Egyik végéből kiindulva, a sütőpapír segítségével, feltekerjük a sajtot minél szorosabban. Hűtőben pihentetjük minimum 2 órát, de az 1 éjszaka a legjobb.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40x5
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 233
  • Tegnapi nézettség: 28
  • 7 napos nézettség: 119
  • Össznézettség: 24496
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 09.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi hidegtálak

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Izmini 4 recept

Pofonegyszerű (sokkal egyszerűbb elkészíteni mint leírni:) ) és nagyon látványos vendégváró, de hidegtálakra is tökéletes. Természetesen a rétegek ízlés szerint bármivel variálhatók!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...