r
Nosalty Logó

Szilvás-túrós kókuszhabos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvás-túrós kókuszhabos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szilvás réteghez

A kókuszhabhoz

Összesen 1792 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szilvás réteghez

A kókuszhabhoz

Összesen 7169 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szilvás réteghez

A kókuszhabhoz

Összesen 311 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    89.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2026.3 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    129 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.3 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    636 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    76 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    586 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    582 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 1792 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.3 g

Zsír

  • Összesen
    357.3 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    92 g
  • Koleszterin
    1072 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8105.3 g
  • Cink
    661 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    1474 mg
  • Vas
    517 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    3249 mg
  • Nátrium
    1436 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    29 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    849.3 g
  • Cukor
    348 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    878.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2544 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    951 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2343 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2326 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1508 micro
Összesen 7169 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.6 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A szilvás réteghez

A kókuszhabhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat összekeverjük egy tálban, majd ha elválik az edény falától, egy kapcsos 28 cm-es tortaformába nyomkodjuk.
  2. Előmelegített sütőben 190 fokon 15 percig elősütjük.
  3. Közben a túrót a tojások sárgájával, cukorral és búzadarával összekeverjük és az elősütött tésztára kanalazzuk, elsimítjuk és szépen körberakjuk negyedelt szilvával. Megszórjuk grillázzsal, ha nincs akkor durvára darált dióval és cukorral.
  4. Mehet a sütőbe, 180 C fokon legalább 40 percig sütjük, amíg a széle meg nem pirul a tésztának.
  5. A tojások fehérjét a cukorral és pici sóval kemény habcsókká verjük, a végén belekeverjük a kókuszreszeléket. Ne ijedjünk meg, ha kicsit összeesik a hab. Rákanalazzuk a szilva tetejére, és légkeverésen tovább sütjük, amíg roppanós nem lesz a teteje.
  6. Kihűlés után szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28 cm kör
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8416
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvaszezonra egy finom süti.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A szilvás réteghez

A kókuszhabhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...