r
Nosalty Logó

Szilvás pite omlós tésztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Szilvás pite omlós tésztával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a sütéshez

Összesen 624 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a sütéshez

Összesen 4989 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a sütéshez

Összesen 228 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 624 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    78.9 g

Zsír

  • Összesen
    236.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4379.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1053 mg
  • Nátrium
    2575 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    648.6 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1113.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2526 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    296 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    543 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3329 micro
  • β-crypt
    344 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1512 micro
Összesen 4989 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a sütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálban elkeverjük a lisztet, porcukrot és sót, majd hozzáadjuk a kockázott margarint. Az ujjbegyeinkkel gyorsan elmorzsoljuk a kockákat, míg majdnem olyan állagot kapunk, mint a nedves homok. Ekkor hozzáadjuk a felvert tojást és a tejfölt, majd egységes masszát gyúrunk. Fontos, hogy a tésztát ne dolgozzuk túl, és ne legyen ragacsos! A tésztagombócot frissentartó fóliába csomagoljuk, majd 30-60 percre hűtőbe tesszük pihenni.

A töltelékhez és a sütéshez

  1. A szilvát megmossuk, felezzük, kimagozzuk, majd egy tepsibe tesszük a mézzel, citromlével és fűszerekkel. Alaposan átmasszírozzuk, majd 210 fokon 15 percig sütjük. Ekkor kivesszük a negyedét és teljesen simára turmixoljuk a pudingporral. Elkeverjük benne a maradék gyümölcsöt is. A tölteléket teljesen kihűtjük.
  2. A pihentetett tésztát kettéosztjuk, majd mindkét gombócot lisztezett felületen 3-4 milliméter vastagságúra nyújtjuk. Az első tésztát egy közepes méretű tepsi aljára fektetjük (a tepsit kenjük ki a margarin papírján maradt zsiradékkal), majd levágjuk a túllógó széleket. Erre jöhet a töltelék, majd a második kinyújtott tészta.
  3. A felső tésztát villával megszurkáljuk, majd lekenjük a felvert tojással. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük, míg szép fényes és aranybarna nem lesz a teteje. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 70
  • Össznézettség: 20892
  • Feltöltés dátuma: 2024. július 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás pite omlós tésztával
Lakos Benedek 373 recept

Beérett a szilva, süssünk belőle omlós tésztájú pitét! Az ízes, szaftos töltelék és az aranybarnára sült tészta tökéletes kombinációja egy gyengéd porcukorhintéssel lesz az igazi. Mellé egy pohár tej ajánlott.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...