r
Nosalty Logó

Szilvás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Szilvás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 537 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4293 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 537 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    225.8 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2016.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    850 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527.7 g
  • Cukor
    322 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    909.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    663 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1895 micro
  • β-crypt
    294 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1595 micro
Összesen 4293 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A puha vajat a cukorral 2-3 perc alatt habosra keverjük.
  2. A liszthez hozzáadjuk a fűszereket, a sütőport és egy csipet sót, majd hozzászitáljuk a vajhoz. Jöhet bele a négy tojás, az egészet simára dolgozzuk, és kész is.
  3. Kivajazott és kilisztezett formába öntjük (én 24 centis tortaformát használtam).
  4. A szilvákat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és vágott felükkel lefelé a tésztába nyomkodjuk.
  5. 180 fokos sütőben 50-60 perc alatt megsütjük. A végén azért egy tűpróbával ellenőrizzük, hogy valóban átsült-e.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 234
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 22564
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Végtelenül egyszerű és elképesztően finom! Én ezzel nyitottam az őszi sütési szezont, és valószínűleg ezentúl minden évben ezzel fogom. A nádcukor nyugodtan cserélhető hagyományos kristálycukorra, illetve a fűszerek aránya és listája sem szentírás. Én sem tartottam be az eredetit, amin a NYT oldalán akadt meg a szemem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...