Szilvás-mascarponés sütemény karamell bevonattal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta
-
42g finomliszt152 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
11g cukor42 kcal
-
6 kcal
-
9g tojás12 kcal
Töltelék
-
125g szilva54 kcal
-
7g barna cukor25 kcal
-
8g zsemlemorzsa33 kcal
-
83g mascarpone337 kcal
-
42g crème fraîche149 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
46g tojás58 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
13 kcal
Karamell
Összesen
1265
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta
-
250g finomliszt910 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
65g cukor252 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
55g tojás69 kcal
Töltelék
-
750g szilva324 kcal
-
40g barna cukor152 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
-
250g crème fraîche893 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
76 kcal
Karamell
-
100g cukor387 kcal
-
50g növényi tejszín126 kcal
-
100g dió654 kcal
Összesen
7580
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta
-
9.2g finomliszt34 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
4.6g vaj33 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
2g tojás3 kcal
Töltelék
-
27.7g szilva12 kcal
-
1.5g barna cukor6 kcal
-
1.8g zsemlemorzsa7 kcal
-
18.4g mascarpone74 kcal
-
9.2g crème fraîche33 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
-
10.1g tojás13 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0.7g vaníliás pudingpor3 kcal
Karamell
-
3.7g cukor14 kcal
-
1.8g növényi tejszín5 kcal
-
3.7g dió24 kcal
Összesen
280
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.4 g
Zsír
-
Összesen 85.9 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 285 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1061.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 230 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 435 mg
-
Nátrium 303 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 149.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 240 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 217 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 258 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 338 micro
Összesen
1265
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 134.3 g
Zsír
-
Összesen 515.3 g
-
Telített zsírsav 168 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 59 g
-
Koleszterin 1708 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6369.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 195 mg
-
Kálcium 1382 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 330 mg
-
Foszfor 2611 mg
-
Nátrium 1817 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 630 g
-
Cukor 360 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 896.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1440 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 392 micro
-
Kolin: 964 mg
-
Retinol - A vitamin: 1303 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1549 micro
-
β-crypt 273 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2029 micro
Összesen
7580
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 19 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 234.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
280
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
250 g finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
125 g vaj
-
65 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojás
Töltelék
-
750 g szilva
-
40 g barna cukor
-
50 g zsemlemorzsa
-
500 g mascarpone
-
250 g crème fraîche
-
60 g cukor
-
5 db tojás
-
2 teáskanál citromhéj
-
2 ek vaníliás pudingpor
Karamell
-
100 g cukor
-
50 ml növényi tejszín
-
100 g dió
Elkészítés
Tészta
- A lisztet, a sütőporral, vajjal, cukorral, vaníliás cukorral és a tojással alaposan elkeverjük, majd 30 percig hűtőben pihentetjük.
- Ezalatt elkészítjük a tölteléket.
- Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű tortaformát.
- Kibéleljük vele a tésztát, villával kicsit megszurkáljuk, majd 200 fokon kb. 10 percig (elő)sütjük.
- 10 perc elteltével kivesszük, és kicsit hűlni hagyjuk.
Töltelék
- A szilvákat megmossuk, elfelezzük majd negyedeljük.
- Összekeverjük a barna cukorral és a zsemlemorzsával.
- A mascarponét, a creme fraiche-al, cukorral, tojással, vaníliás cukorral, pudingporral és a reszelt citromhéjjal jól összekeverjük.
- A mascarponés krémet összedolgozzuk az előzőleg elkészített szilvával, majd az egészet beleöntjük az elősütött formába.
- 175 fokon, egy órán keresztül sütjük.
Karamell
- A diót nagyobb darabokra tördeljük.
- A cukrot aranybarnára pirítjuk egy serpenyőben.
- Hozzáadjuk a tejszínt és a diót.
- A süteményünk tetejére öntjük, majd 5 percre még az egészet visszatoljuk a sütőbe.
- Ha elkészült, a formában hagyjuk kihűlni.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 992
- Feltöltés dátuma: 2015. november 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Tökéletes sütemény egy vasárnapi kávéhoz. :)