r
Nosalty Logó

Szilvás-mascarponés sütemény karamell bevonattal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Szilvás-mascarponés sütemény karamell bevonattal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1265
Kalória
22.4g
Fehérje
105g
Szénhidrátok
85.9g
Zsír
149.4g
Víz
284.6g
Koleszterin
4.3g
Rost
60.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelék

Karamell

Összesen 1265 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelék

Karamell

Összesen 7580 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelék

Karamell

Összesen 280 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    85.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1061.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    149.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 1265 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.3 g

Zsír

  • Összesen
    515.3 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    1708 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6369.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1382 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    2611 mg
  • Nátrium
    1817 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    630 g
  • Cukor
    360 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    896.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1440 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    964 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1303 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1549 micro
  • β-crypt
    273 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2029 micro
Összesen 7580 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 280 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, a sütőporral, vajjal, cukorral, vaníliás cukorral és a tojással alaposan elkeverjük, majd 30 percig hűtőben pihentetjük.
  2. Ezalatt elkészítjük a tölteléket.
  3. Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű tortaformát.
  4. Kibéleljük vele a tésztát, villával kicsit megszurkáljuk, majd 200 fokon kb. 10 percig (elő)sütjük.
  5. 10 perc elteltével kivesszük, és kicsit hűlni hagyjuk.

Töltelék

  1. A szilvákat megmossuk, elfelezzük majd negyedeljük.
  2. Összekeverjük a barna cukorral és a zsemlemorzsával.
  3. A mascarponét, a creme fraiche-al, cukorral, tojással, vaníliás cukorral, pudingporral és a reszelt citromhéjjal jól összekeverjük.
  4. A mascarponés krémet összedolgozzuk az előzőleg elkészített szilvával, majd az egészet beleöntjük az elősütött formába.
  5. 175 fokon, egy órán keresztül sütjük.

Karamell

  1. A diót nagyobb darabokra tördeljük.
  2. A cukrot aranybarnára pirítjuk egy serpenyőben.
  3. Hozzáadjuk a tejszínt és a diót.
  4. A süteményünk tetejére öntjük, majd 5 percre még az egészet visszatoljuk a sütőbe.
  5. Ha elkészült, a formában hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Tökéletes sütemény egy vasárnapi kávéhoz. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!