r
Nosalty Logó

Szilvás-mascarponés sütemény karamell bevonattal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvás-mascarponés sütemény karamell bevonattal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelék

Karamell

Összesen 1265 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelék

Karamell

Összesen 7580 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelék

Karamell

Összesen 280 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    85.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1061.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 1265 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.3 g

Zsír

  • Összesen
    515.3 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    1708 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6369.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1382 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    2611 mg
  • Nátrium
    1817 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    630 g
  • Cukor
    360 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    896.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1440 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    964 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1303 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1549 micro
  • β-crypt
    273 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2029 micro
Összesen 7580 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, a sütőporral, vajjal, cukorral, vaníliás cukorral és a tojással alaposan elkeverjük, majd 30 percig hűtőben pihentetjük.
  2. Ezalatt elkészítjük a tölteléket.
  3. Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű tortaformát.
  4. Kibéleljük vele a tésztát, villával kicsit megszurkáljuk, majd 200 fokon kb. 10 percig (elő)sütjük.
  5. 10 perc elteltével kivesszük, és kicsit hűlni hagyjuk.

Töltelék

  1. A szilvákat megmossuk, elfelezzük majd negyedeljük.
  2. Összekeverjük a barna cukorral és a zsemlemorzsával.
  3. A mascarponét, a creme fraiche-al, cukorral, tojással, vaníliás cukorral, pudingporral és a reszelt citromhéjjal jól összekeverjük.
  4. A mascarponés krémet összedolgozzuk az előzőleg elkészített szilvával, majd az egészet beleöntjük az elősütött formába.
  5. 175 fokon, egy órán keresztül sütjük.

Karamell

  1. A diót nagyobb darabokra tördeljük.
  2. A cukrot aranybarnára pirítjuk egy serpenyőben.
  3. Hozzáadjuk a tejszínt és a diót.
  4. A süteményünk tetejére öntjük, majd 5 percre még az egészet visszatoljuk a sütőbe.
  5. Ha elkészült, a formában hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 992
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tökéletes sütemény egy vasárnapi kávéhoz. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...