Szilvás-mandulás pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ildi71
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
895
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
3574
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 43.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1251.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 335 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 514 mg
-
Nátrium 296 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.3 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 115 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 362 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 327 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 408 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 202 micro
Összesen
895
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 60.3 g
Zsír
-
Összesen 173.5 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5006.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 1341 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 290 mg
-
Foszfor 2056 mg
-
Nátrium 1183 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 457.4 g
-
Cukor 247 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 460 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1447 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 165 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 373 mg
-
Retinol - A vitamin: 1307 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1632 micro
-
β-crypt 140 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 807 micro
Összesen
3574
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 373.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 122 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
266
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A margarint a porcukorral keverjük el gépi habverővel, majd egyesével adjuk hozzá a két tojást. Folyamatos keverés mellett lassan adjuk hozzá a tejet is.
- A lisztet keverjük el a sütőporral, és kisebb adagokban fakanállal keverjük a masszához, míg sima nem lesz. Keverjük hozzá a masszához az 1 mokkáskanál őrölt fahéjat.
- Egy tepsibe öntjük, és elsimítjuk a masszát. A tetejét bőségesen kirakjuk a szilvadarabokkal úgy, hogy egy kissé nyomkodjuk őket a masszába. Szórjuk rá bőségesen a szeletelt mandulát.
- Előmelegített sütőben süssük készre, de végezzünk mindenképpen tűpróbát. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Tepsi mérete: 31x23
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6505
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 27.
Ajánló
Ha nincs szilva, meggyel is helyettesíthető a gyümölcs.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Ildi71
19 recept
A recept "Andi konyhájából" származik. Én csak megosztottam ezen a helyen is, az érdem az övé!