r
Nosalty Logó

Szilvás-mandulás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ildi71
Szilvás-mandulás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 895 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3574 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1251.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    514 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.3 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    115 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 895 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    173.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5006.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1341 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    2056 mg
  • Nátrium
    1183 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.4 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    460 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1632 micro
  • β-crypt
    140 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    807 micro
Összesen 3574 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A margarint a porcukorral keverjük el gépi habverővel, majd egyesével adjuk hozzá a két tojást. Folyamatos keverés mellett lassan adjuk hozzá a tejet is.
  2. A lisztet keverjük el a sütőporral, és kisebb adagokban fakanállal keverjük a masszához, míg sima nem lesz. Keverjük hozzá a masszához az 1 mokkáskanál őrölt fahéjat.
  3. Egy tepsibe öntjük, és elsimítjuk a masszát. A tetejét bőségesen kirakjuk a szilvadarabokkal úgy, hogy egy kissé nyomkodjuk őket a masszába. Szórjuk rá bőségesen a szeletelt mandulát.
  4. Előmelegített sütőben süssük készre, de végezzünk mindenképpen tűpróbát. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 31x23
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6505
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 27.

Ajánló

Ha nincs szilva, meggyel is helyettesíthető a gyümölcs.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept "Andi konyhájából" származik. Én csak megosztottam ezen a helyen is, az érdem az övé!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...