r
Nosalty Logó

Szilvás-mákos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Yoffi
Szilvás-mákos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 835 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3333 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 185 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1313.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.5 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    668 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    433 micro
Összesen 835 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    57 g

Zsír

  • Összesen
    175.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5254.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    1899 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    557 mg
  • Foszfor
    2027 mg
  • Nátrium
    648 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.2 g
  • Cukor
    265 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    969.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1618 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2673 micro
  • β-crypt
    338 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1734 micro
Összesen 3333 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A szilvát kimagozzuk, negyedekre vágjuk. A fahéjat a 2 ek nádcukorral elkeverjük, és összeforgatjuk a szilvával.
  2. A margarint a 15 dkg cukorral elkezdjük habosítani, és folyamatosan belekeverjük a tojásokat is.
  3. A lisztet a darált mákkal, a reszelt cirtomhéjjal és a sütőporral összekeverjük, és óvatosan a tojásos masszába forgatjuk. Végül a tejet is beledolgozzuk.
  4. Egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelünk, és belesimítjuk a mákos masszát. A fahéjas szilvacikkekkel kirakjuk a tetejét, majd belenyomkodjuk.
  5. Először 170 fokos sütőben 20 percig, majd 150 fokon addig sütjük, míg a tészta átsül. Tűpróbával ellenőrizzük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8732
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, gyors mákos sütit kerestem. Megtaláltam! :)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...