r
Nosalty Logó

Szilvás lepény Micc konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvás lepény Micc konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 698 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2786 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    510 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 698 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    145.6 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    753 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1920.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    743 mg
  • Nátrium
    601 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.6 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1113.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1442 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2039 micro
  • β-crypt
    338 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1219 micro
Összesen 2786 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a cukorral, a sóval, darabokra vágott vajjal vagy margarinnal, a vízzel, az ecettel és egy evőkanál tejföllel összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük legalább 30 percre, de állhat egy egész éjszakát is (ha a tejföl nélkül is összeáll a tészta, akkor ez elhagyható).
  2. A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
  3. A tésztát kisodorjuk, és a kivajazott formába helyezzük úgy, hogy legalább 2 cm-es pereme legyen. A tésztára jó sűrűn, rozettaszerűen elhelyezzük a megmosott, kimagozott, négybe vágott szilva szeleteket. Forró sütőbe helyezve sütjük 12 percig. Kis barna cukrot szórhatunk a szilva tetejére, amely így szépen rákaramellizálódik.
  4. Közben a tejszínt a tojásokkal, xilittel vagy cukorral és ízlés szerinti őrölt fahéjjal összekeverjük. Ezt ráöntjük a szilva tetejére, majd további 25 perc alatt készre sütjük.
  5. Érdemes az utolsó pár percre vagy akár a sütési időn túl alul sütés funkcióra kapcsolni a sütőt, hogy ne maradjon nyers a tészta alja. A süteményt forrón vagy hidegen, vaníliafagyival vagy anélkül tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2944
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerettem volna valami különlegesebbet egy sima szilvás süteménynél. A kelt tésztás lepény nekem túl száraz, a kefires kevert tésztás verziót pedig kissé már untam, hát ez lett belőle. A tészta egyszerű, a szilvás töltelék pedig kellően szaftos, még másnap is. Hidegen-langyosan-melegen ajánlom! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...