Szilvás lepény Micc konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
698
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
2786
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 36.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 480.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.9 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 278.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 360 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 315 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 510 micro
-
β-crypt 84 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 305 micro
Összesen
698
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 49.2 g
Zsír
-
Összesen 145.6 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 753 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1920.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 298 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 148 mg
-
Foszfor 743 mg
-
Nátrium 601 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 331.6 g
-
Cukor 109 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1113.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1442 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 114 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 168 micro
-
Kolin: 376 mg
-
Retinol - A vitamin: 1261 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2039 micro
-
β-crypt 338 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1219 micro
Összesen
2786
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 110.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
159
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztet a cukorral, a sóval, darabokra vágott vajjal vagy margarinnal, a vízzel, az ecettel és egy evőkanál tejföllel összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük legalább 30 percre, de állhat egy egész éjszakát is (ha a tejföl nélkül is összeáll a tészta, akkor ez elhagyható).
- A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
- A tésztát kisodorjuk, és a kivajazott formába helyezzük úgy, hogy legalább 2 cm-es pereme legyen. A tésztára jó sűrűn, rozettaszerűen elhelyezzük a megmosott, kimagozott, négybe vágott szilva szeleteket. Forró sütőbe helyezve sütjük 12 percig. Kis barna cukrot szórhatunk a szilva tetejére, amely így szépen rákaramellizálódik.
- Közben a tejszínt a tojásokkal, xilittel vagy cukorral és ízlés szerinti őrölt fahéjjal összekeverjük. Ezt ráöntjük a szilva tetejére, majd további 25 perc alatt készre sütjük.
- Érdemes az utolsó pár percre vagy akár a sütési időn túl alul sütés funkcióra kapcsolni a sütőt, hogy ne maradjon nyers a tészta alja. A süteményt forrón vagy hidegen, vaníliafagyival vagy anélkül tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2944
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Szerettem volna valami különlegesebbet egy sima szilvás süteménynél. A kelt tésztás lepény nekem túl száraz, a kefires kevert tésztás verziót pedig kissé már untam, hát ez lett belőle. A tészta egyszerű, a szilvás töltelék pedig kellően szaftos, még másnap is. Hidegen-langyosan-melegen ajánlom! :)