Szilvás lepény 2.
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
715
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
2863
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 22.5 g
Zsír
-
Összesen 27.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 783.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 390 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.4 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 508.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 239 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 307 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 941 micro
-
β-crypt 181 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 855 micro
Összesen
715
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 90.1 g
Zsír
-
Összesen 108.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 1440 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3133.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 452 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 369 mg
-
Foszfor 1558 mg
-
Nátrium 555 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 413.5 g
-
Cukor 280 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 2035.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 956 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 189 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 131 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 410 micro
-
Kolin: 1227 mg
-
Retinol - A vitamin: 620 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3763 micro
-
β-crypt 726 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3419 micro
Összesen
2863
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 110.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
100
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Kivajazok és liszttel szórok egy peremes tepsit. Bekapcsolom a sütőt maximumra.
- Felezem a szivát, kimagozom, deszkára helyezem a magházzal felfelé, őrölt fahéjat szórok a szilvafelekre a mag helyére.
- A piskóta tészta készítésére rendszeresített tálba (nem túl nagy átmérő, aránylag magas, műanyag edény) elhelyezem a tojások fehérjét, a sárgát külön, egy öblös tálkába, ahonnan darabonként lehet majd kiönteni.
- A kisrugóssal kemény habbá verem a tojásfehérjéket,kanalanként hozzáadva a cukrot és a cukorral együtt hozzá mindig pár csepp citromlét.
- Folyamatosan verve jön hozzá a tojások sárgája, egyenként.
- A kisrugóst fakanálra váltva -most már keverve -hozzáadom kanalanként a lisztet, végül a diót.
- Tepsibe öntöm a masszát, elegyengetem.
- A tetejére helyezem a félszilvákat, magházzal lefelé.
- Beteszem a tepsit a forró sütőbe.
- 5 perc elteltével takarékra kapcsolok, készre sütöm a sütit (ezt onnan veszem észre, hogy egyrészt szép pirosra sült, másrészt megpaskolva érzem, hogy szilárd a tészta).
- A sütőből kivéve azonnal cukrozott deszkára vagy alufóliára borítom a sütit.
- Kihűlés után szeletelem.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 184
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 120839
- Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Harmathy Ildikó
313 recept
A piskóta tészta a leggyorsabban készíthető sütemény. Nagyon lehet variálni! Ha van otthon tojás, cukor, liszt (márpedig ezek mindig vannak!), és még valami (akármi! - kakaó, olajos mag, gyümölcs) és egy alkalmas tepsi (természetesen ez is!), akkor percek alatt össze lehet dobni egy finom sütit!