r
Nosalty Logó

Szilvás lepény 2.

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Szilvás lepény 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 715 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2863 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    783.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.4 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    508.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    941 micro
  • β-crypt
    181 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    855 micro
Összesen 715 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    90.1 g

Zsír

  • Összesen
    108.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3133.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    1558 mg
  • Nátrium
    555 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.5 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2035.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    956 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    1227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3763 micro
  • β-crypt
    726 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3419 micro
Összesen 2863 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kivajazok és liszttel szórok egy peremes tepsit. Bekapcsolom a sütőt maximumra.
  2. Felezem a szivát, kimagozom, deszkára helyezem a magházzal felfelé, őrölt fahéjat szórok a szilvafelekre a mag helyére.
  3. A piskóta tészta készítésére rendszeresített tálba (nem túl nagy átmérő, aránylag magas, műanyag edény) elhelyezem a tojások fehérjét, a sárgát külön, egy öblös tálkába, ahonnan darabonként lehet majd kiönteni.
  4. A kisrugóssal kemény habbá verem a tojásfehérjéket,kanalanként hozzáadva a cukrot és a cukorral együtt hozzá mindig pár csepp citromlét.
  5. Folyamatosan verve jön hozzá a tojások sárgája, egyenként.
  6. A kisrugóst fakanálra váltva -most már keverve -hozzáadom kanalanként a lisztet, végül a diót.
  7. Tepsibe öntöm a masszát, elegyengetem.
  8. A tetejére helyezem a félszilvákat, magházzal lefelé.
  9. Beteszem a tepsit a forró sütőbe.
  10. 5 perc elteltével takarékra kapcsolok, készre sütöm a sütit (ezt onnan veszem észre, hogy egyrészt szép pirosra sült, másrészt megpaskolva érzem, hogy szilárd a tészta).
  11. A sütőből kivéve azonnal cukrozott deszkára vagy alufóliára borítom a sütit.
  12. Kihűlés után szeletelem.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 120839
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás lepény 2.
Harmathy Ildikó 313 recept

A piskóta tészta a leggyorsabban készíthető sütemény. Nagyon lehet variálni! Ha van otthon tojás, cukor, liszt (márpedig ezek mindig vannak!), és még valami (akármi! - kakaó, olajos mag, gyümölcs) és egy alkalmas tepsi (természetesen ez is!), akkor percek alatt össze lehet dobni egy finom sütit!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...