Szilvás-lekváros lepény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Boszi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 3% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
33g finomliszt121 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
10g lekvár/ dzsem28 kcal
-
10g szilvalekvár16 kcal
-
82g szilva35 kcal
-
0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
Összesen
498
kcal
- 3% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
200g finomliszt728 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
60g lekvár/ dzsem167 kcal
-
60g szilvalekvár93 kcal
-
490g szilva212 kcal
-
0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
2987
kcal
- 3% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
15.9g finomliszt58 kcal
-
15.9g cukor62 kcal
-
8g margarin57 kcal
-
8.8g tojás11 kcal
-
4.8g lekvár/ dzsem13 kcal
-
4.8g szilvalekvár7 kcal
-
39g szilva17 kcal
-
0 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
Összesen
237
kcal
- 3% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.4 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 90.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 169 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 251 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
498
kcal
- 3% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 38.2 g
Zsír
-
Összesen 104.7 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 390 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1041.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 518 mg
-
Nátrium 167 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 482.5 g
-
Cukor 276 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 543.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 124 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 337 mg
-
Retinol - A vitamin: 1017 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1508 micro
-
β-crypt 173 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 863 micro
Összesen
2987
kcal
- 3% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 83 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
237
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg finomliszt
-
20 dkg cukor
-
10 dkg margarin
-
2 db tojás
-
7 db szilva
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
1 csipet só
-
3 csepp citromlé
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a sóval és citromlével keményre verjük, majd félretesszük.
- A margarint habosra keverjük a cukorral és a tojássárgákkal, majd kanalanként hozzákeverjük a 3 kanál lekvárt.
- A masszába tesszük a citromhéjat és a szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól elkeverjük, majd óvatosan belekeverjük a kemény tojásfehérjét.
- A sütőt előmelegítjük. Egy kisebb tepsit kizsírozunk és lisztezünk. A masszát beleöntjük, és szépen elsimítjuk.
- A tetejére rakosgatjuk szép sorba a negyedelt szilvát, majd a köztük lévő helyre kanalazzuk a szilvadzsemmet ill. lekvárt.
- Mehet a sütőbe 25-30 percre.
- A tepsiben hagyjuk kihűlni, akkor szinte egyben kivehető és szeletelhető egy tálcán. Persze, magában a tepsiben is szeletelhető.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 33x20
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3954
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 15.
Ajánló
Bármikor, ha gyorsan van szükségünk sütire.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Boszi
159 recept
A lepényem alapötlete a Szalay Könyvek sorozatból származik. Köszönet érte. Kicsit továbbgondoltam, mert volt itthon még egy kevéske szilvám. Eredeti neve: Lekváros lepény, és dió van a tetején, nem gyümölcs. Kigondoltam ezt a változatot, de nem bántam meg. A tésztájába azért került almalekvár, mert a befőzésnél ennyi kimaradt, és most felhasználható volt. Azért azt megjegyezném, hogy ennek a tésztának az állaga valóban olyan "lepényes".