r
Nosalty Logó

Szilvás kevert sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Szilvás kevert sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2480 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    108.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1693.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    747 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.6 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    561 micro
  • β-crypt
    96 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    479 micro
Összesen 2480 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást egy edényben elkeverjük a cukorral és az olajjal.
  2. Egy másik tálkában a liszthez adjuk a szódabikarbónát és a fahéjat.
  3. A két részt összeforgatjuk. Folyamatosan adagolva öntjük hozzá a tejet.
  4. Egy tepsit kikenünk margarinnal és megszórunk liszttel. Belesimítjuk a masszát.
  5. A szilvákat megmossuk, kimagvaljuk és vékonyka cikkekre vágjuk. A gyümölcsszeleteket a tészta tetejére rakosgatjuk.
  6. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  7. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24×39
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 18641
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás kevert sütemény
Andi80_ 380 recept

Pár szem szilva árválkodott itthon és nagyon sütire éheztem. A bevált kis kevert tészta receptemet spékeltem meg egy kis fahéjjal meg a gyümölcsökkel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...