r
Nosalty Logó

Szilvás kelt tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Szilvás kelt tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 623 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3729 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 175 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 623 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    87.5 g

Zsír

  • Összesen
    107.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2451.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1170 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    607 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1040.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1076 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    641 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1944 micro
  • β-crypt
    342 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1507 micro
Összesen 3729 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot , belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  2. A vajat megolvasztjuk.
  3. A liszthez adjuk a csipet sót, az élesztős, cukros tejet, az olvasztott vajat és a tojások sárgáját.
  4. Fakanállal összedolgozzuk, majd gépi dagasztóval addig keverjük, míg a tészta könnyedén elválik az edény falától. Ez kb 10 percet vesz igénybe
  5. A bedagasztott tésztát konyharuhával letakarjuk és 30 perc alatt duplájára kelesztjük.
  6. Közben a szilvát félbevágjuk, kimagozzuk.
  7. A szórásra szánt 4 ek kristálycukrot összekeverjük a fahéjjal.
  8. Kikenünk egy magasabb falú tepsit margarinnal és beszórjuk egy kevés liszttel. (A tepsi mérete : 28 x 38 x 5 cm )
  9. A megkelt tésztát átgyúrjuk, tepsiméretűre nyújtjuk és beleigazítjuk a tepsibe.
  10. Rárakosgatjuk a szilvákat, kissé belenyomkodjuk a tésztába és megszórjuk a fahéjas kristálycukorral.
  11. A sütőt csak közvetlen a tészta behelyezése előtt kapcsoljuk be 200 C°-ra , amit félidőben 180 C°-ra mérséklünk. A sütemény kb 50 perc alatt sül meg.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 32 alkalommal
  • Receptkönyvben: 266
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 44907
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a gyümölcsös kelt tésztákat: idén nyáron készült már a konyhámban cseresznyés változat, sárgabarackos és most kipróbáltam szilvával is. Nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...