r
Nosalty Logó

Szilvásgombóc-muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Szilvásgombóc-muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A morzsához

Az összeállításhoz

Összesen 407 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A morzsához

Az összeállításhoz

Összesen 4888 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A morzsához

Az összeállításhoz

Összesen 262 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 407 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    247.4 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    962 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2560.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    721 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    828 mg
  • Nátrium
    651 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    610.3 g
  • Cukor
    307 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    625.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2034 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1194 micro
  • β-crypt
    147 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 4888 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 262 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A tésztához

A morzsához

Az összeállításhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A puha vajat és a cukrot egy tálba tesszük, majd alaposan kihabosítjuk kézi mixerrel 1-2 perc alatt. Ekkor egyenként hozzáadjuk a tojásokat: a másodikat csak akkor adjuk hozzá, ha az elsőt felvette.
  2. A tojásos alaphoz adjuk a főtt, áttört burgonyát és ezt is alaposan elkeverjük a mixerrel. Beleszitáljuk a lisztet, szódabikarbónát, sót és fahéjat, majd összedolgozzuk a masszát. Fellazítjuk a tejjel és gyorsan befejezzük a tészta keverését.

A morzsához

  1. A morzsa hozzávalóit összedörzsöljük az ujjainkkal, míg olyan állaga nem lesz, mint a nedves homoknak. Felhasználásig félretesszük a hűtőbe.

Az összeállításhoz

  1. A szilvákat megmossuk, majd keresztben félbe vágjuk és kimagozzuk őket. A cukrot elkeverjük a fahéjjal és félretesszük.
  2. A sütőnket előmelegítjük 180 fokra. Alaposan kivajazunk egy muffinformát, majd mindegyiket félig megtöltjük a süteménymasszával. Mindegyik közepébe nyomunk egy fél szilvát (vágott féllel felfelé), amit megszórunk fél teáskanál fahéjas cukorral. Befedjük a gyümölcsöt tésztával, majd minden muffint megszórunk a zsemlemorzsás keverékkel.
  3. A muffinokat 30-35 percig sütjük, míg a tetejük szép aranybarna nem lesz és a tűpróba is tisztán sikerül. Hagyjuk 15 percig a formában hűlni, majd rácsra szedjük a sütiket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3292
  • Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 03.

Receptkategóriák

Szilvásgombóc-muffin
Lakos Benedek 394 recept

Minden porcikájában a szilvás gombóc ihlette ezt a puha, őszies hangulatot keltő muffint. Ne ijedjünk meg a burgonyás süteménytésztától, a zöldség kifejezetten szaftossá, puhává teszi azt. A muffin középen egy fél szilvát rejt, csakúgy, mint gombóctársa, és még a vajas zsemlemorzsából is jut a receptbe.

Hozzávalók

A tésztához

A morzsához

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...