Szilvásgombóc-muffin
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
19g vaj137 kcal
-
17g barna cukor63 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
17g burgonya10 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0 kcal
-
19g tej11 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
A morzsához
-
3g zsemlemorzsa13 kcal
-
2g finomliszt6 kcal
-
4g vaj30 kcal
-
4g cukor16 kcal
Az összeállításhoz
-
35g szilva15 kcal
-
1g barna cukor3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
407
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
230g vaj1649 kcal
-
200g barna cukor760 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
0 kcal
-
230g tej129 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
A morzsához
-
40g zsemlemorzsa158 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g cukor194 kcal
Az összeállításhoz
-
420g szilva182 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
4888
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
12.4g vaj89 kcal
-
10.8g barna cukor41 kcal
-
5.9g tojás7 kcal
-
10.8g burgonya6 kcal
-
16.1g finomliszt59 kcal
-
0 kcal
-
12.4g tej7 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
A morzsához
-
2.2g zsemlemorzsa8 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
2.7g vaj19 kcal
-
2.7g cukor10 kcal
Az összeállításhoz
-
22.6g szilva10 kcal
-
0.5g barna cukor2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
262
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 20.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 213.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.9 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 169 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
407
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 65.9 g
Zsír
-
Összesen 247.4 g
-
Telített zsírsav 148 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 962 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2560.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 721 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 186 mg
-
Foszfor 828 mg
-
Nátrium 651 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 610.3 g
-
Cukor 307 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 625.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2137 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 224 micro
-
Kolin: 407 mg
-
Retinol - A vitamin: 2034 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1194 micro
-
β-crypt 147 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 846 micro
Összesen
4888
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 137.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
262
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A tésztához
-
200 g barna cukor
-
2 db tojás
-
300 g finomliszt
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
230 ml tej
-
1 teáskanál fahéj
-
1 csipet só
A morzsához
-
40 g zsemlemorzsa
-
20 g finomliszt
-
50 g vaj
-
50 g cukor
Az összeállításhoz
-
6 közepes db szilva
-
1 ek barna cukor
-
1 teáskanál fahéj
Elkészítés
A tésztához
- A puha vajat és a cukrot egy tálba tesszük, majd alaposan kihabosítjuk kézi mixerrel 1-2 perc alatt. Ekkor egyenként hozzáadjuk a tojásokat: a másodikat csak akkor adjuk hozzá, ha az elsőt felvette.
- A tojásos alaphoz adjuk a főtt, áttört burgonyát és ezt is alaposan elkeverjük a mixerrel. Beleszitáljuk a lisztet, szódabikarbónát, sót és fahéjat, majd összedolgozzuk a masszát. Fellazítjuk a tejjel és gyorsan befejezzük a tészta keverését.
A morzsához
- A morzsa hozzávalóit összedörzsöljük az ujjainkkal, míg olyan állaga nem lesz, mint a nedves homoknak. Felhasználásig félretesszük a hűtőbe.
Az összeállításhoz
- A szilvákat megmossuk, majd keresztben félbe vágjuk és kimagozzuk őket. A cukrot elkeverjük a fahéjjal és félretesszük.
- A sütőnket előmelegítjük 180 fokra. Alaposan kivajazunk egy muffinformát, majd mindegyiket félig megtöltjük a süteménymasszával. Mindegyik közepébe nyomunk egy fél szilvát (vágott féllel felfelé), amit megszórunk fél teáskanál fahéjas cukorral. Befedjük a gyümölcsöt tésztával, majd minden muffint megszórunk a zsemlemorzsás keverékkel.
- A muffinokat 30-35 percig sütjük, míg a tetejük szép aranybarna nem lesz és a tűpróba is tisztán sikerül. Hagyjuk 15 percig a formában hűlni, majd rácsra szedjük a sütiket.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 3292
- Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lakos Benedek
394 recept
Minden porcikájában a szilvás gombóc ihlette ezt a puha, őszies hangulatot keltő muffint. Ne ijedjünk meg a burgonyás süteménytésztától, a zöldség kifejezetten szaftossá, puhává teszi azt. A muffin középen egy fél szilvát rejt, csakúgy, mint gombóctársa, és még a vajas zsemlemorzsából is jut a receptbe.