r
Nosalty Logó

Szilvásgombóc-muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Szilvásgombóc-muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A morzsához

Az összeállításhoz

Összesen 407 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A morzsához

Az összeállításhoz

Összesen 4888 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A morzsához

Az összeállításhoz

Összesen 262 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 407 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    247.4 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    962 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2560.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    721 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    828 mg
  • Nátrium
    651 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    610.3 g
  • Cukor
    307 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    625.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2034 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1194 micro
  • β-crypt
    147 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 4888 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 262 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A tésztához

A morzsához

Az összeállításhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A puha vajat és a cukrot egy tálba tesszük, majd alaposan kihabosítjuk kézi mixerrel 1-2 perc alatt. Ekkor egyenként hozzáadjuk a tojásokat: a másodikat csak akkor adjuk hozzá, ha az elsőt felvette.
  2. A tojásos alaphoz adjuk a főtt, áttört burgonyát és ezt is alaposan elkeverjük a mixerrel. Beleszitáljuk a lisztet, szódabikarbónát, sót és fahéjat, majd összedolgozzuk a masszát. Fellazítjuk a tejjel és gyorsan befejezzük a tészta keverését.

A morzsához

  1. A morzsa hozzávalóit összedörzsöljük az ujjainkkal, míg olyan állaga nem lesz, mint a nedves homoknak. Felhasználásig félretesszük a hűtőbe.

Az összeállításhoz

  1. A szilvákat megmossuk, majd keresztben félbe vágjuk és kimagozzuk őket. A cukrot elkeverjük a fahéjjal és félretesszük.
  2. A sütőnket előmelegítjük 180 fokra. Alaposan kivajazunk egy muffinformát, majd mindegyiket félig megtöltjük a süteménymasszával. Mindegyik közepébe nyomunk egy fél szilvát (vágott féllel felfelé), amit megszórunk fél teáskanál fahéjas cukorral. Befedjük a gyümölcsöt tésztával, majd minden muffint megszórunk a zsemlemorzsás keverékkel.
  3. A muffinokat 30-35 percig sütjük, míg a tetejük szép aranybarna nem lesz és a tűpróba is tisztán sikerül. Hagyjuk 15 percig a formában hűlni, majd rácsra szedjük a sütiket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 116
  • 7 napos nézettség: 2542
  • Össznézettség: 2712
  • Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 03.

Receptkategóriák

Szilvásgombóc-muffin
Lakos Benedek 338 recept

Minden porcikájában a szilvás gombóc ihlette ezt a puha, őszies hangulatot keltő muffint. Ne ijedjünk meg a burgonyás süteménytésztától, a zöldség kifejezetten szaftossá, puhává teszi azt. A muffin középen egy fél szilvát rejt, csakúgy, mint gombóctársa, és még a vajas zsemlemorzsából is jut a receptbe.

Hozzávalók

A tésztához

A morzsához

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek