r
Nosalty Logó

Szilvapálinkás puncstorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Szilvapálinkás puncstorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Torta tészta

Töltelék

Máz

348
Kalória
5.9g
Fehérje
48.8g
Szénhidrátok
14.6g
Zsír
42.5g
Víz
117.2g
Koleszterin
1.3g
Rost
32.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Torta tészta

Töltelék

Máz

Összesen 348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Torta tészta

Töltelék

Máz

Összesen 4180 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Torta tészta

Töltelék

Máz

Összesen 286 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    175.6 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1406 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2459.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1047 mg
  • Nátrium
    594 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    585.3 g
  • Cukor
    395 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    509.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    934 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1410 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    618 micro
  • β-crypt
    120 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1635 micro
Összesen 4180 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 286 kcal

Elkészítés

Torta tészta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval felverjük kemény habbá, a sárgáját a cukorral, citromhéjjal fehéredésig keverjük.
  2. Három részre osztva a fehérjét belekeverjük a cukros sárgájába, majd kanalanként adagolva a sütőporral elkevert lisztet is beleforgatjuk, vigyázva, hogy a habot ne nagyon törjük össze.
  3. Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt rakunk, arra öntjük a tésztát.
  4. 160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen kb. fél óra alatt megsütjük.
  5. Ha tészta megsült, a sütő ajtaját résnyire nyitjuk, úgy hagyjuk langyosra hűlni, majd csak utána vesszük ki. Rácson teljesen kihűtjük, és akkor vesszük ki a formából.
  6. A torta tetejéből kb. 2 cm-es lapot levágunk, félretesszük. A torta belsejét kivájjuk kanállal úgy, hogy mindenütt 2 cm-es perem maradjon.

Töltelék

  1. Erős kávét főzünk, amit a kivájt tésztára öntünk. Ugyanígy teszünk a tejszínnel is.
  2. Az aszalt szilvát feldaraboljuk, beáztatjuk a pálinkába.
  3. A diót durvább darabokra vágjuk, belekeverjük a töltelékbe.
  4. A szilvalekvárral megkenjük a kivájt torta belsejét, hogy mindenhová jusson a lekvárból.
  5. A piskótát, kávét, tejszínt, kakaót, cukrot, szobahőmérsékletű vajat, feldarabolt diót, pálinkás szilvát keverőtálban összekeverjük, s ha kicsit lazának találjuk a tésztát, törünk még bele néhány babapiskótát.
  6. A tölteléket visszatöltjük a torta belsejébe, lefedjük a félretett tetejével, kicsit rányomkodjuk.

Máz

  1. A porcukrot, a gránátalma szirupot és egy tojásfehérjét addig keverünk, míg összeáll (nem kell habbá verni).
  2. A torta tetején egyenletesen elsimítjuk, hogy mindenhol fedje.
  3. A tortát egy éjszakára hűtőbe tesszük összeérni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26x26x8

Egy kedves kollégámat szerettem volna meglepni a kedvenc tortájával. Mivel az alap puncstortát már elkészítettem neki, de a kamrában ott állt egy butélia jóféle házi szilvapálinka, így arra gondoltam, most ilyen őszi fazont adok a tortának. Ez a torta másnapra az igazi, amikor összeérnek benne az ízek, az állaga is kissé szilárdabb lesz. Nagyon ízletes, karakteres torta lett, amiből nem tolakodott elő egy-egy íz, hanem harmóniában megfértek egymás mellett egy kerek egészet alkotva. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Túró Rudi pitetorta

Nem túlzás azt állítani, hogy a Túró Rudi az egyik legkedveltebb hazai túrós édességünk. Ráadásul házilag is könnyen és olcsón elkészíthetjük! Ennek a legfőbb előnye az, hogy ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!