Szilvapálinkás puncstorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 13% Zsír
Torta tészta
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g rétesliszt36 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Töltelék
-
4g babapiskóta16 kcal
-
8g szilvalekvár13 kcal
-
20 kcal
-
8g feketekávé1 kcal
-
4g dió27 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
21 kcal
-
0 kcal
-
8g habtejszín24 kcal
-
3g pálinka6 kcal
Máz
-
17g porcukor65 kcal
-
3g tojásfehérje2 kcal
-
3 kcal
Összesen
348
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 13% Zsír
Torta tészta
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
0g só0 kcal
-
120g rétesliszt437 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Töltelék
-
50g babapiskóta188 kcal
-
100g szilvalekvár155 kcal
-
100g aszalt szilva240 kcal
-
100g feketekávé9 kcal
-
50g dió327 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
70g gyümölcscukor258 kcal
-
0 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
32g pálinka74 kcal
Máz
-
200g porcukor774 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
40 kcal
Összesen
4180
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 13% Zsír
Torta tészta
-
22.4g tojás28 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
0g só0 kcal
-
8.2g rétesliszt30 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Töltelék
-
3.4g babapiskóta13 kcal
-
6.8g szilvalekvár11 kcal
-
6.8g aszalt szilva16 kcal
-
6.8g feketekávé1 kcal
-
3.4g dió22 kcal
-
6.8g vaj49 kcal
-
4.8g gyümölcscukor18 kcal
-
0 kcal
-
6.8g habtejszín20 kcal
-
2.2g pálinka5 kcal
Máz
-
13.6g porcukor53 kcal
-
2.7g tojásfehérje1 kcal
-
3 kcal
Összesen
286
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.8 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
348
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.2 g
Zsír
-
Összesen 175.6 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 1406 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2459.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 378 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 276 mg
-
Foszfor 1047 mg
-
Nátrium 594 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 585.3 g
-
Cukor 395 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 509.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1467 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 261 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 231 micro
-
Kolin: 934 mg
-
Retinol - A vitamin: 1410 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 618 micro
-
β-crypt 120 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1635 micro
Összesen
4180
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.8 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
286
kcal
Hozzávalók
Torta tészta
-
6 db tojás
-
6 csapott ek cukor
-
1 csipet só
-
6 púpozott ek rétesliszt
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
1 kávéskanál sütőpor
Töltelék
-
5 dkg babapiskóta
-
10 dkg szilvalekvár
-
10 dkg aszalt szilva
-
1 dl feketekávé
-
5 dkg dió
-
10 dkg vaj
-
7 dkg gyümölcscukor
-
2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
1 dl habtejszín
Máz
-
20 dkg porcukor
-
1 db tojásfehérje
-
1 ek gránátalma szirup
Elkészítés
Torta tészta
- A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval felverjük kemény habbá, a sárgáját a cukorral, citromhéjjal fehéredésig keverjük.
- Három részre osztva a fehérjét belekeverjük a cukros sárgájába, majd kanalanként adagolva a sütőporral elkevert lisztet is beleforgatjuk, vigyázva, hogy a habot ne nagyon törjük össze.
- Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt rakunk, arra öntjük a tésztát.
- 160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen kb. fél óra alatt megsütjük.
- Ha tészta megsült, a sütő ajtaját résnyire nyitjuk, úgy hagyjuk langyosra hűlni, majd csak utána vesszük ki. Rácson teljesen kihűtjük, és akkor vesszük ki a formából.
- A torta tetejéből kb. 2 cm-es lapot levágunk, félretesszük. A torta belsejét kivájjuk kanállal úgy, hogy mindenütt 2 cm-es perem maradjon.
Töltelék
- Erős kávét főzünk, amit a kivájt tésztára öntünk. Ugyanígy teszünk a tejszínnel is.
- Az aszalt szilvát feldaraboljuk, beáztatjuk a pálinkába.
- A diót durvább darabokra vágjuk, belekeverjük a töltelékbe.
- A szilvalekvárral megkenjük a kivájt torta belsejét, hogy mindenhová jusson a lekvárból.
- A piskótát, kávét, tejszínt, kakaót, cukrot, szobahőmérsékletű vajat, feldarabolt diót, pálinkás szilvát keverőtálban összekeverjük, s ha kicsit lazának találjuk a tésztát, törünk még bele néhány babapiskótát.
- A tölteléket visszatöltjük a torta belsejébe, lefedjük a félretett tetejével, kicsit rányomkodjuk.
Máz
- A porcukrot, a gránátalma szirupot és egy tojásfehérjét addig keverünk, míg összeáll (nem kell habbá verni).
- A torta tetején egyenletesen elsimítjuk, hogy mindenhol fedje.
- A tortát egy éjszakára hűtőbe tesszük összeérni.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26x26x8
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3354
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Egy kedves kollégámat szerettem volna meglepni a kedvenc tortájával. Mivel az alap puncstortát már elkészítettem neki, de a kamrában ott állt egy butélia jóféle házi szilvapálinka, így arra gondoltam, most ilyen őszi fazont adok a tortának. Ez a torta másnapra az igazi, amikor összeérnek benne az ízek, az állaga is kissé szilárdabb lesz. Nagyon ízletes, karakteres torta lett, amiből nem tolakodott elő egy-egy íz, hanem harmóniában megfértek egymás mellett egy kerek egészet alkotva.