r
Nosalty Logó

Szilvalekváros derelye Nünüke konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Szilvalekváros derelye Nünüke konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

Összesen 831 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

Összesen 3326 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

Összesen 275 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 831 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2884.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    883 mg
  • Nátrium
    1186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    604.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    330 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 3326 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Összegyúrjuk a tésztához a hozzávalókat, utána egy mintás asztalterítőt (lenvászon asztalterítőn csináltam, de lehet más is) teszünk az asztalra,amin nyújtani fogjuk a tésztát. Megszórjuk liszttel a terítőt, hogy ne ragadjon hozzá a tészta nyújtás közben. Nyújtása olyan, mintha hagyományos levesbe való tésztát nyújtanánk, akkor jó a tészta vastagsága,amikor már kezd látszani az asztalterítő mintája. Kör alakúra nyújtsuk.
  2. Az egyik szélénél elkezdve teáskanálnyi lekvárt teszünk 2 ujjnyi távolságra egymás után, a szélénél annyit hagyunk rá a tésztából,amit majd ráhajtunk a töltelékre. Az ujjunkkal körbenyomkodjuk, derelyevágóval vágjuk először a hosszú csíkot, és csak utána enyhén ferdén (rombuszosra) egyenként.Addig ismételjük,amíg elfogy a tésztánk.
  3. Egy nagy fazékbavizet teszünk fel forrni, csipet sóval és 2 ekolajjal. Amikor már kezd forrni, beletesszük a levágott derelyéket (két részletben csináltam, hogy ne hűtse le nagyon a vizet). Amikor feljön a tetejére, szűrőkanállal egy nagy tésztaszűrőbe tesszük át, amin lecsöpögtetjük.
  4. A zsemlemorzsát felforrósított olajon megpirítjuk, vigyázzunk,ne égessük oda.
  5. A lecsöpögtetett derelyét beleforgatjuk a zsemlemorzsába, a lábasban szoktam rázogatni, hogy mindenhova jusson a prézliből.
  6. Tálaláskor porcukorral szórjuk.
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 12114
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Életem első önálló alkotása volt 13 évesen, amikor megtanultam tésztát nyújtani a nagymamámtól. Csakis a derelye miatt, nem tudta olyan sűrűn csinálni, mint szerettem volna, ezért megtanultam... Imádom hidegen/melegen, reggelire, vacsorára, mindegy... Csak legyen...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...