r
Nosalty Logó

Szilvalekváros bukta (Lekváros bukta 2.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvalekváros bukta (Lekváros bukta 2.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 804 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3219 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 804 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    74.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1975.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.9 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    721 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    687 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 3219 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kb. 1 dl langyos tejjel, 1/2 dkg cukorral, az élesztővel és 3 kanál liszttel kovászt készítünk. (egyszerűen kezünkkel szétmorzsoljuk benne a hozzávalókat, hogy sima állagú masszát kapjunk) 5-10 percet langyos helyen állni hagyjuk.
  2. A lisztbe belekeverjük a porcukrot, a maradék tejet (amiben a sót előzőleg feloldottuk), a tojássárgákat, hozzáöntjük a kovászt és az olvasztott margarint.
  3. Jól összedolgozzunk ( fakanállal vagy kézzel). Addig érdemes ezt csinálni, amíg a tészta hólyagos nem lesz.
  4. Langyos helyen 1 órát kelesztjük.
  5. Lisztezett deszkára borítjuk és 1 cm vastagra kinyújtjuk.
  6. 8-10 cm-es négyszögeket vágunk belőle, közepébe lekvárt teszünk és felcsavarjuk. A végeit egy kicsit nyomkodjuk be, hogy nehogy kifolyjon a töltelék.
  7. Amegmaradt tojást felverjük és megkenjük a buktákat.
  8. Tepsibe tesszük. Ne rakjuk túl közel egymáshoz, mert sütés közben megdagadnak.
  9. 1/2 órát langyos helyen kelesztjük.
  10. Közepesen meleg sütőben aranybarnára sütjük.
  11. Tetejét porcukorral meghintjük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 282
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 65297
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokan félnek a kelttészta elkészítésétől, pedig nagyon egyszerű. A siker kulcsa a tészta "melengetése" a kelesztés során. Ez a nyári kánikulában  nem jelent problémát, télen pedig a radiátor közelségét javaslom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...