Szilvalekváros bukta (Lekváros bukta 2.)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
125g finomliszt455 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
75g tej42 kcal
-
15g margarin108 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
0g só0 kcal
-
63g szilvalekvár97 kcal
-
14g tojás17 kcal
Összesen
804
kcal
- 9% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
500g finomliszt1820 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
300g tej168 kcal
-
60g margarin430 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g szilvalekvár388 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
3219
kcal
- 9% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
39.2g finomliszt143 kcal
-
1.6g élesztő2 kcal
-
3.1g tojássárgája10 kcal
-
23.5g tej13 kcal
-
4.7g margarin34 kcal
-
3.9g porcukor15 kcal
-
0g só0 kcal
-
19.6g szilvalekvár30 kcal
-
4.3g tojás5 kcal
Összesen
252
kcal
- 9% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.7 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 493.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 216 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 135.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 35.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 172 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 193 micro
Összesen
804
kcal
- 9% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.8 g
Zsír
-
Összesen 74.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 614 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1975.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 209 mg
-
Kálcium 502 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 862 mg
-
Nátrium 256 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 541.9 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 141.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 721 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 369 micro
-
Kolin: 536 mg
-
Retinol - A vitamin: 687 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 401 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 771 micro
Összesen
3219
kcal
- 9% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 154.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
252
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg finomliszt
-
2 dkg élesztő
-
2 db tojássárgája
-
6 dkg margarin
-
5 dkg porcukor
-
1 csipet só
Elkészítés
- Kb. 1 dl langyos tejjel, 1/2 dkg cukorral, az élesztővel és 3 kanál liszttel kovászt készítünk. (egyszerűen kezünkkel szétmorzsoljuk benne a hozzávalókat, hogy sima állagú masszát kapjunk) 5-10 percet langyos helyen állni hagyjuk.
- A lisztbe belekeverjük a porcukrot, a maradék tejet (amiben a sót előzőleg feloldottuk), a tojássárgákat, hozzáöntjük a kovászt és az olvasztott margarint.
- Jól összedolgozzunk ( fakanállal vagy kézzel). Addig érdemes ezt csinálni, amíg a tészta hólyagos nem lesz.
- Langyos helyen 1 órát kelesztjük.
- Lisztezett deszkára borítjuk és 1 cm vastagra kinyújtjuk.
- 8-10 cm-es négyszögeket vágunk belőle, közepébe lekvárt teszünk és felcsavarjuk. A végeit egy kicsit nyomkodjuk be, hogy nehogy kifolyjon a töltelék.
- Amegmaradt tojást felverjük és megkenjük a buktákat.
- Tepsibe tesszük. Ne rakjuk túl közel egymáshoz, mert sütés közben megdagadnak.
- 1/2 órát langyos helyen kelesztjük.
- Közepesen meleg sütőben aranybarnára sütjük.
- Tetejét porcukorral meghintjük.
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 282
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 65308
- Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Sokan félnek a kelttészta elkészítésétől, pedig nagyon egyszerű. A siker kulcsa a tészta "melengetése" a kelesztés során. Ez a nyári kánikulában nem jelent problémát, télen pedig a radiátor közelségét javaslom.