r
Nosalty Logó

Szilvalekváros bukta a Hawelkából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Szilvalekváros bukta a Hawelkából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A buktához

Összesen 496 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A buktához

Összesen 5935 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A buktához

Összesen 326 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 496 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.1 g

Zsír

  • Összesen
    237.4 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1099 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2684 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1227 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    832.1 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2011 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1977 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    865 micro
Összesen 5935 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

A buktához

Elkészítés

A buktához

  1. Az élesztőt a robotgép táljába morzsoljuk, cukorral és kevés liszttel krémesre keverjük, majd hozzá adagoljuk a tojást és a lisztet, de nem az egészet.
  2. Robotgépbe tesszük a tálat, hozzáadjuk a puha vajat és kidolgozzuk vele, ha kell akkor még lisztet adunk hozzá, én az utolsó 50g-ot csak a legvégén szórtam rá, hogy szépen kimozduljon a tészta a tálból. Nagyon pihe-puha, de gyúrható tésztát kapunk. Közben a sütőt előmelegítjük 50 fokra.
  3. A tésztát lisztezett felületen negyedeljük, a részeket hurkába gyúrjuk és 8-8 részbe vágjuk. Ezeket a munkafelületen egymástól távolabb helyezzük, majd tenyerünk alsó részével szétnyomjuk.
  4. Az így kapott darabkák tetejére egy-egy teáskanálnyi sűrű, lehetőleg 100%-os szilvalekvárt teszünk, és a tésztát 4 oldalról behajtva gombócokat gyúrunk belőle.
  5. Ezeket a gömböket olvasztott vajba mártjuk, majd egy más mellé tesszük egy magasabb szélű sütőformában.
  6. A gombócokat először 50 fokon 15 percig kelesztjük a sütőben, majd 180 fokra kapcsolva további 20 percig sütjük őket, míg a tetejük szép aranybarna nem lesz.
  7. A sütőből kivéve az összesült gombócokat egy adagban kiborítjuk fejjel lefelé egy tálba vagy egy deszkára, és porcukorral bőven megszórjuk, ezután habos kávéval egyből tálalhatjuk is, mivel még langyosan a legfinomabb. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 9665
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 10.

Receptkategóriák

Bécs egyik legrégebbi, de minden bizonnyal legautentikusabb kávézója a Hawelka. Már régen nem jártam arra, de a két szuper sütijüket nem lehet elfeledni. Minap, amikor említésre került buktájuk, rögtön megkerestem a receptjét, és most meg is osztom veletek. Günter, gondolom a mai tulaj mutatja meg videóban, hogyan készül a bukteln, a mértékegységeket én lőttem be, mert ugye az eredeti leírás titok.

Hozzávalók

A buktához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...