r
Nosalty Logó

Szilvalekváras hájas batyuk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvalekváras hájas batyuk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A hájhoz:

A tésztához:

Összesen 1320 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A hájhoz:

A tésztához:

Összesen 5280 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A hájhoz:

A tésztához:

Összesen 442 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    91.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 1320 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.4 g

Zsír

  • Összesen
    366.3 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    170 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1551.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    788 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    528 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 5280 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 442 kcal

Hozzávalók

A hájhoz:

A tésztához:

Elkészítés

A hájhoz:

  1. A hájat beáztatjuk 1 l vízbe. 30 percet hagyjuk ázni. Áztatás után a vízben gyúrjuk mint a tésztát. Ezt megismételjük még egyszer, csak ecetet rakunk hozzá. Utána folyó víz alatt öblítjük, szűrőben lecsepegtetjük. Ezt rakjuk a tésztába, és ezzel is kenjük meg.

A tésztához:

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk. Egy mélyedést csinálunk a közepébe. Belerakjuk az előkészített hájat (10 dkg), és elmorzsoljuk. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a sót, az ecetet és egy kevés vizet. Tej fokozatos hozzáadásával félkemény tésztát gyúrjunk. Ezt hagyjuk pihenni 5 percet.
  2. Lisztezett deszkán 2 mm vékonyra kinyújtjuk, és megkenjük a egyenletesen a maradék hájjal. A tészta alsó részét felhajtjuk az összes tészta közepéig, a felső felét az alsó felére, és jobbról-balról is ráhajtjuk. Lelisztezzük, és 15 percig hagyjuk pihenni. Ezt megismételjük még kétszer.
  3. A három hajtás után újra kinyújtjuk 2 mm vékonyra, és 5x5-ös négyzeteket vágunk. Mindegyik közepébe rakunk ízlés szerint szilvalekvárt. Egyik felét ráhajtjuk, és villával lenyomogatjuk a széleit, megszúrjuk egyszer. 170 C-os sütőben, alsó-felső sütésen addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Közben, ami zsír kisül belőle, azt felitatjuk.
  4. Ha megsült, akkor porcukorban megforgatjuk, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2187
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy nagyon leveles tészta, a krémesnek is ez a tésztája. Ha valaki krémest akar csinálni, akkor használja ezt a tésztát, tepsi hátán süsse meg, és a krémes töltelék pedig: 4 tojássárgáját kikeverünk 4 ek. cukorral és 5 csomag vaníliás cukorral. Ehhez adjunk 5 ek. lisztet, és kikeverjük fél liter tejjel, és sűrűre főzzük. 4 tojásfehérjét felverünk egy csipet sóval. A tojássárgás masszába belekeverünk 100 gramm vajat, és 15 perc alatt kihűtjük. Belekeverjük a felvert tojásfehérjét.

Hozzávalók

A hájhoz:

A tésztához:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...