Szilvalekváras hájas batyuk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 34% Zsír
A hájhoz:
A tésztához:
-
125g finomliszt455 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
25g víz0 kcal
-
25g tej14 kcal
-
5g szilvalekvár8 kcal
-
4g porcukor14 kcal
Összesen
1320
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 34% Zsír
A hájhoz:
A tésztához:
-
500g finomliszt1820 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
100g víz0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
20g szilvalekvár31 kcal
-
14g porcukor54 kcal
Összesen
5280
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 34% Zsír
A hájhoz:
A tésztához:
-
41.7g finomliszt152 kcal
-
4.6g tojás6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g ecet0 kcal
-
8.3g víz0 kcal
-
8.3g tej5 kcal
-
1.7g szilvalekvár3 kcal
-
1.2g porcukor5 kcal
Összesen
442
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.1 g
Zsír
-
Összesen 91.6 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 388 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 59.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 132 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
1320
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.4 g
Zsír
-
Összesen 366.3 g
-
Telített zsírsav 132 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 170 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 408 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1551.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 216 mg
-
Kálcium 228 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 788 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 407.3 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 236.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 528 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 256 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 333 micro
Összesen
5280
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 30.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 129.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
442
kcal
Hozzávalók
A hájhoz:
A tésztához:
Elkészítés
A hájhoz:
- A hájat beáztatjuk 1 l vízbe. 30 percet hagyjuk ázni. Áztatás után a vízben gyúrjuk mint a tésztát. Ezt megismételjük még egyszer, csak ecetet rakunk hozzá. Utána folyó víz alatt öblítjük, szűrőben lecsepegtetjük. Ezt rakjuk a tésztába, és ezzel is kenjük meg.
A tésztához:
- A lisztet egy tálba szitáljuk. Egy mélyedést csinálunk a közepébe. Belerakjuk az előkészített hájat (10 dkg), és elmorzsoljuk. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a sót, az ecetet és egy kevés vizet. Tej fokozatos hozzáadásával félkemény tésztát gyúrjunk. Ezt hagyjuk pihenni 5 percet.
- Lisztezett deszkán 2 mm vékonyra kinyújtjuk, és megkenjük a egyenletesen a maradék hájjal. A tészta alsó részét felhajtjuk az összes tészta közepéig, a felső felét az alsó felére, és jobbról-balról is ráhajtjuk. Lelisztezzük, és 15 percig hagyjuk pihenni. Ezt megismételjük még kétszer.
- A három hajtás után újra kinyújtjuk 2 mm vékonyra, és 5x5-ös négyzeteket vágunk. Mindegyik közepébe rakunk ízlés szerint szilvalekvárt. Egyik felét ráhajtjuk, és villával lenyomogatjuk a széleit, megszúrjuk egyszer. 170 C-os sütőben, alsó-felső sütésen addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Közben, ami zsír kisül belőle, azt felitatjuk.
- Ha megsült, akkor porcukorban megforgatjuk, és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 2207
- Feltöltés dátuma: 2017. február 28.
Receptjellemzők
NS
17513 recept
Ez egy nagyon leveles tészta, a krémesnek is ez a tésztája. Ha valaki krémest akar csinálni, akkor használja ezt a tésztát, tepsi hátán süsse meg, és a krémes töltelék pedig: 4 tojássárgáját kikeverünk 4 ek. cukorral és 5 csomag vaníliás cukorral. Ehhez adjunk 5 ek. lisztet, és kikeverjük fél liter tejjel, és sűrűre főzzük. 4 tojásfehérjét felverünk egy csipet sóval. A tojássárgás masszába belekeverünk 100 gramm vajat, és 15 perc alatt kihűtjük. Belekeverjük a felvert tojásfehérjét.