r
Nosalty Logó

Szezámos kenyér

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Szezámos kenyér
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Kovász

Kenyér

326
Kalória
10g
Fehérje
58.1g
Szénhidrátok
5.2g
Zsír
45.2g
Víz
600mg
Koleszterin
2.2g
Rost
1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Kovász

Kenyér

Összesen 326 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Kovász

Kenyér

Összesen 3252 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Kovász

Kenyér

Összesen 245 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 326 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5857.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    310 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1071 mg
  • Nátrium
    3743 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    581.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    452.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 3252 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 245 kcal

Elkészítés

Kovász

  1. Kelesztőtálban összekeverjük a hozzávalókat, lefedjük, 6-7 órát hagyjuk állni.

Kenyér

  1. A bugyborékoló előtésztához, hozzámérjük a szobahőmérsékletű többi hozzávalót, kivéve a sót és az olajat. Összedagasztjuk kézzel vagy géppel, vérmérséklet szerint.
  2. Mikor már összeállt a tészta, elválik a tál falától, akkor adjuk hozzá a sót és az olajat, összedolgozzuk vele. Lefedve 40-50 percig kelesztjük.
  3. A jó duplájára kelt tésztát kézzel ellapogatjuk négyszögletűre, majd szorosan feltekerjük, kenyérformába fektetjük.
  4. Tetejét megkenjük olíva olajjal, megszórjuk szezámmaggal, letakarva fél órát kelesztjük.
  5. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, hőlégkeverésen, és 10 percig ezen a hőfokon sütjük a kenyerünket. Lespricceljük vízzel, majd lecsökkentjük 180-190 fokra, és további 20 percig sütjük.
  6. Rácsra téve hűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: kenyérsütő
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x15x10

Mostanában nem a hűtőből használok öregtésztát, hanem reggel összeállítom és délután folytatom vele a kenyér készítést.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!