Szezámmagos mungóbabcsíra saláta zöldhagymával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nihonka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
50g mungóbabcsíra15 kcal
-
46g zöldhagyma9 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
1g szezámmag6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
65
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
100g mungóbabcsíra30 kcal
-
92g zöldhagyma18 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
2g szezámmag11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
130
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
49.5g mungóbabcsíra15 kcal
-
45.5g zöldhagyma9 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
1g szezámmag6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
65
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 109.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 70 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 314 micro
Összesen
65
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 218.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 140.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 152 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 336 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 628 micro
Összesen
130
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 108.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 69.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 166 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 311 micro
Összesen
65
kcal
Hozzávalók
-
100 g mungóbabcsíra
-
1 db zöldhagyma
-
1 ek olívaolaj
-
1 teáskanál szezámmag
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Az olívaolajat egy kicsit forrósítsuk fel, a mungóbabcsírát ezután adjuk hozzá. Kevergetve pároljuk kb. 1-2 percig, majd sózzuk, borsozzuk.
- Adjuk hozzá a zöldhagymát, melyet hosszabb, kb. 7-8 cm hosszra vágjunk.
- Tálalás előtt szórjuk meg egész szezámmaggal, és már kész is van!
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 941
- Feltöltés dátuma: 2014. június 03.
Ajánló
Aki szereti a pikáns ízeket, közben adhat hozzá egy kis ecetet és chili paprikát. Sokáig ne pároljuk, mert elveszik a vitamintartalma és a roppanása. Hús és halételekhez köretként vagy salátaként kiváló! Jó étvágyat!:-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Nihonka
340 recept
A japán konyha rengeteg ételhez használja a mungóbabcsírát, én is egyre gyakrabban használom. Itt olcsó és bárhol kapható, így megint egy gyors, finom, vega receptet osztok meg.